Tidligere rådgiver vil ikke lade sig kue af Trump

Tidligere Trump-rådgiver Omarosa Manigault Newman mener, at Donald Trump er uegnet som præsident.

I et interview med nyhedsbureauet AP i forbindelse med udgivelsen af sin bog, uddyber den tidligere Trump-rådgiver Omarosa Manigault Newman sin hårdtslående kritik mod sin tidligere chef. Foto: Shannon Stapleton/Reuters

I et interview med nyhedsbureauet AP i forbindelse med udgivelsen af sin bog, uddyber den tidligere Trump-rådgiver Omarosa Manigault Newman sin hårdtslående kritik mod sin tidligere chef. Foto: Shannon Stapleton/Reuters

Den tidligere Trump-rådgiver Omarosa Manigault Newman vil ikke lade sig bringe til tavshed af den amerikanske præsident, Donald Trump.

Manigault Newman har skrevet en stærkt kritisk bog om sin tid i Det Hvide Hus under Trump, som har fået præsidentens valgkampagne til at indlede en voldgiftssag mod hende.

Kampagneorganisationen mener, at hun med bogen og sine udtalelser i flere medier har overtrådt en aftale om tavshedspligt.

- Jeg vil ikke lade mig intimidere. Jeg vil ikke lade mig tyrannisere af Donald Trump, siger hun i et interview med nyhedsbureauet AP.

I bogen "Unhinged" (på dansk "Sindsforvirret", red.), som udkom tirsdag, beskriver hun Donald Trump som selvoptaget, kvindefjendsk, usikker og en evig kilde til konflikt.

Hun har desuden fortalt, at hun har hørt lydoptagelser, hvor Trump "bruger n-ordet", det vil sige kommer med stærkt racistiske udtalelser.

Hun var selv en af de få ikkehvide medarbejdere under Trump.

Den tidligere Trump-rådgiver nægter i interviewet med AP at svare på en række spørgsmål om sine oplevelser som den højest rangerede afroamerikanske rådgiver i Det Hvide Hus.

I stedet fortsætter hun sin kritik mod den sin tidligere arbejdsgiver, som hun mener er uegnet til at være præsident.

- Jeg ønsker at se vores nation forenet i modsætning til splittet. Jeg ønsker ikke en racekrig, som Donald Trump gør, siger hun til AP.

Allerede inden udgivelsen kritiserede Det Hvide Hus Newmans bog for at være "fyldt med løgne og falske anklager".

Trump selv har i en lang række tweets i de seneste dage raset mod den tidligere ansatte, som han tirsdag morgen betegnede som en "hund".

- Når du giver en skør, grædende ussel person en mulighed og giver hende et job i Det Hvide Hus, så fungerer det bare ikke. Godt, at general Kelly fyrede den hund!, skrev Trump på Twitter tirsdag morgen amerikansk tid.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.