Tidligere radikal minister vil have partiet ind mod midten

De Radikale skal være klar til at indgå kompromiser for at opnå indflydelse, mener Martin Lidegaard.

Hverken Morten Østergaard (i midten) eller Sofie Carsten Nielsen (til højre) har ønsket at kommentere Martin Lidegaards (til venstre) nye bog. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hverken Morten Østergaard (i midten) eller Sofie Carsten Nielsen (til højre) har ønsket at kommentere Martin Lidegaards (til venstre) nye bog. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

De Radikale skal bevæge sig længere ind mod midten i dansk politik i stedet for at stå i et ringhjørne og råbe om kap med de partier, der vil stramme udlændingepolitikken.

Det mener den radikale gruppenæstformand Martin Lidegaard, skriver Politiken lørdag. Den tidligere udenrigsminister har brugt sommeren på at skrive bogen "Lad os mødes på Midten", der udkommer mandag.

- Vi bliver nødt til at søge mod midten, selv om den bevæger sig steder hen, hvor vi har svært ved at se os selv, siger han til Politiken.

Lidegaard ser det som en skavank i det nuværende politiske miljø, at de gamle ansvarspartier - herunder hans eget - ofte kommer til at "stå i hvert deres ringhjørne og råbe ind mod midten i stedet for at træde derind".

Også i udlændingepolitikken skal De Radikale placere sig der, hvor kompromiserne bliver til.

- Bliver politikken eksempelvis defineret mellem S, V og DF, skal vi bringe vores værdier i spil og være klar til at indgå kompromiser for den vej igennem at opnå indflydelse.

- Børnene på Sjælsmark får mere ud af de små fremskridt, end af at nogen uden indflydelse holder fanen højt, siger Martin Lidegaard.

Siden Socialdemokratiet i juni kasserede De Radikale som kommende regeringspartner, har den radikale position med krav om at insistere på indrømmelser i udlændingepolitikken været under beskydning.

Men partiets politiske leder, Morten Østergaard, er sluppet for alvorlig modstand i egne rækker.

Lidegaard afviser, at hans budskab skal læses som et angreb på eller opgør imod partilederen. Hverken Østergaard eller gruppeformand Sofie Carsten Nielsen har ønsket at kommentere bogen.

Ifølge Politikens oplysninger er der i den radikale topledelse en vis forundring over Lidegaards bogprojekt. Det bliver læst som en mulig positionering af sig selv på længere sigt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.