Danmark

Tidligere rekordholder: Tillykke med ny ballonrekord

Ballonskipper Henning Sørensen lykønsker Niels Hvid, der søndag har slået hans 23 år gamle ballonrekorder.

Tidligere rekordholder: Tillykke med ny ballonrekord

I 23 år kunne ballonskipper Henning Sørensen bryste sig af at være rekordindehaver på længste flyvning i både tid og kilometer samt højeste flyvning i Danmark.

Søndag har ballonskipper Niels Hvid imidlertid overtaget rekorden for både flest antal kilometer og længste flyvning målt i tid i en varmluftsballon.

- Det er jo super, at der sker lidt på området. Rekorderne har stået urørt i mange år, siger Henning Sørensen, der også er formand for Dansk Ballonunion, til Ritzau om Hvids bedrift.

Det er 23 år siden, Henning Sørensen satte de rekorder, som Niels Hvid søndag har slået.

At se sine rekorder blive overgået går ikke formanden for Dansk Ballonunion på.

- Man må jo acceptere, når ens rekorder bliver slået. Så må jeg finde ud af bagefter, hvad jeg vil gøre ved det. Det er nok ikke sandsynligt, at jeg prøver at slå den igen, siger Sørensen, der siden sine rekorder har brugt mest tid på præcisionsflyvninger.

- Jeg bruger mere tid på konkurrenceflyvninger nu. Jeg har deltaget i alle danske mesterskaber og vundet 14 af dem, fortæller Henning Sørensen.

Selv om han mister to rekorder til Niels Hvid, kan Sørensen dog stadig bryste sig af sin højderekord på 5595 meter - næsten lige så højt som Afrikas største bjerg Kilimanjaro, der er 5895 meter højt.

Der arrangeres både danske og internationale ballonstævner og mesterskabskonkurrencer. Konkurrencerne er altid forskellige former for præcisionsflyvning.

I Danmark afholdes hvert år et DM med ca. 15-20 deltagere, og hvert andet år afholdes henholdsvis EM og VM med deltagelse af op mod 100 varmluftsballoner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden