Tidligere S'er: Jeg savner humanisme i partiet

Pernille Schnoor havde håbet, at S-formand Mette Frederiksen ville tilføre mere humanisme til partiet.

Ritzau
SCHNOOR Foto: Free/Socialdemokratiet, Pressefoto
24. april 2016 21:13

Alternativets nyeste medlem af Folketinget, Pernille Schnoor, har meldt sig ud af Socialdemokraterne, fordi hun ikke længere er enig med den politik, der bliver ført.

- Jeg er ikke enig i politikken, som partiet på Christiansborg fører. Jeg havde håbet, at Mette Frederiksen ville dreje partiet over i en mere humanistisk retning, men det er bare ikke sket, siger hun.

- Jeg savner simpelthen noget mere humanisme i partiet. Det er ikke noget, jeg bare lige har fundet på. Men da Bjarne Corydon i sin tid sagde, at konkurrencestaten skulle erstatte velfærdsstaten, tænkte jeg, at det ikke var et menneskesyn, jeg var enig i.

Hun fortæller, at hun i stedet har meldt sig ind i Alternativet, der dermed går fra ni til ti mandater i Folketinget. Pernille Schnoor havde ingen ordførerposter for Socialdemokraterne.

Pernille Schnoor fortæller, at det er over en bred kam, at hun gennem den seneste tid har følt sig fremmed for Socialdemokraternes holdninger.

Hun mener, at tilliden til danskerne er forduftet, og at alt "åbenbart skal handle om kontrol og tests".

Men også på udlændingeområdet har hun svært ved at genkende partiet.

- Jeg kan ikke genkende humanismen i historien, når man strammer reglerne for permanent opholdstilladelse for unge. Jeg er virkelig blevet overrasket over nogle af de beslutninger, der er blevet truffet, siger Pernille Schnoor.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...