Tidligere Se og Hør-journalist afhørt af politiet

Tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen er afhørt af politiet om Se og Hør-skandalen.

Journalist Ken B. Rasmussen, der har skrevet bogen "Livet, det forbandede", siger til Ritzau, at han er blevet afhørt af politiet med en sigtets rettigheder.

- Jeg er ikke sigtet i sagen, men jeg er afhørt med en sigtets rettigheder, siger Ken B. Rasmussen, der ikke ønsker at fortælle nærmere om afhøringen.

Bogen om betalte kilder og ulovlig overvågning af kendte danskere har indtil videre sendt flere journalister på "ferie" og fået tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup til at sige sin stilling op som TV2's politiske kommentator.

Den tidligere nyhedschef på ugebladet Se og Hør, Lise Bondesen, vil også fortælle politiet om sin viden om bladets brug af ulovlig overvågning af kendte og kongeliges kreditkortoplysninger.

- Min viden fra årene på Se og Hør har jeg tænkt mig at dele med politiet, som min advokat i dag, torsdag, kontakter, skriver hun i Ekstra Bladet torsdag.

Lise Bondesen, der p.t. er sendt på ferie af Ekstra Bladet, beklager, at hun som nyhedschef på Se og Hør ikke greb ind over for den ulovlige brug af kreditkortoplysninger noget før.

Hun har kendt til det siden 2008, og da Kim Henningsen i 2009 overtog posten som chefredaktør efter Henrik Qvortrup, blev han gjort opmærksom på den hemmelige kilde med kreditkortoplysninger.

På det tidspunkt var Lise Bondesen ifølge eget udsagn i Ekstra Bladet "begyndt at få en vis betænkelighed" ved brugen af kreditkortoplysningerne.

- Det var også på det tidspunkt, hvor jeg på bladets ledermøder gentagne gange gjorde opmærksom på det problematiske og ulovlige i at bruge kilden. Men jeg satte ikke min stilling ind på det.

Ifølge BT havde mindst to tidligere chefredaktører og mindst 14 andre medarbejdere på Se og Hør kendskab til, at ugebladet gennem en tys-tys-kilde foretog ulovlig overvågning af kendte og kongelige. Det viser e-mails, som avisen er i besiddelse af.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.