Tidligere skatterådgivere frikender Messi i retssag

Ifølge Lionel Messis egen lejr, var verdensstjernen ikke selv aktiv i påstået skatteunddragelse.

TOPSHOT-FBL-ESP-CUP-BARCELONA-SEVILLA Foto: Scanpix/Cesar Manso

TOPSHOT-FBL-ESP-CUP-BARCELONA-SEVILLA Foto: Scanpix/Cesar Manso

Lionel Messi fik onsdag opbakning uden for fodboldbanen, da flere af argentinerens tidligere skatterådgivere frikendte Messi for at være personligt involveret i skatteunddragelse.

Det skete ved retssagen i Barcelona, hvor Lionel Messi og hans far er på anklagebænken i forbindelse med sagen om skatteunddragelse.

- Han (Lionel Messi, red.) traf ingen beslutninger, og jeg så aldrig, at nogen konsulterede ham om noget som helst, lød det onsdag i retssagen fra Angel Juarez, der var en af partnerne i advokatfirmaet Juarez Veciana, som stod for Messis skatteforhold på tidspunktet for den påståede skatteunddragelse.

En anden partner fra samme firma supplerede:

- Jeg ved ikke, om noget af min korrespondance er brugt i sagen, men de vil i givet fald finde, at Lionel Messi ikke optræder nogen steder, sagde Inigo Loyola, der er en anden partner i advokatfirmaet.

Lionel Messi og hans far, Jorge Horacio Messi, er anklaget for at have snydt den spanske stat for over 30 millioner kroner i skat i perioden fra 2007 til 2009.

Ifølge anklageren er det skete via firmaer i udenlandsk skattely, og pengene stammer fra Messis sponsoraftaler.

Anklageren mener, at Messis far står bag skatteunddragelsen, men at Lionel Messi har været vidende omkring det, hvorfor verdensstjernen risikerer at blive dømt som medskyldig.

Far og søn har dog hele tiden påpeget, at Lionel Messi koncentrerede sig om at spille fodbold og ikke har været involveret i den økonomiske del.

Begge risikerer op til næsten to års fængsel.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.