Udland

Tidligere støtte afviser ElBaradei som premierminister

Det islamistiske parti Nour, der støtter militærkuppet i Egypten, afviser nu ElBaradei som premierminister.

Tidligere støtte afviser ElBaradei som premierminister

Først støttede partiet Nour den afsatte præsident Mohamed Mursi, så erklærede partiet sig enig med den køreplan, militæret lagde efter onsdagens militærkup - og nu meddeler partiet, at det ikke vil støtte Mohamed ElBaradei som midlertidig premierminister.

Den ledende oppositionspolitiker vil ifølge kilder i præsidentkontoret lørdag blive udpeget som landets fungerende premierminister, indtil egypterne ved et nyt valg peger på, hvem de vil give magten.

Men hvis det sker, vil Nour-partiet trække sig fra den politiske proces hen mod et nyt præsident- og parlamentsvalg. Det oplyser Ahmed Khalil, der er en ledende person i partiet.

- Udnævnelsen af ElBaradei krænker den køreplan, som de politiske og nationale grupper havde aftalt med general Abdel Fattah al-Sisi, siger Ahmed Khalil med henvisning til militærets øverste chef.

Nour er Egyptens andenstørste islamistiske parti, og de sidder på en femtedel af pladserne i parlamentet.

Udover Nour-partiet har også Det Muslimske Broderskab, som støtter den afsatte præsident Mohamed Mursi, afvist at anerkende ElBaradei som premierminister.

I Qatar har den sunnimuslimske, egyptisk-fødte imam Youssef al-Qaradawi samtidig udstedt en fatwa, hvori han siger, at alle egyptere bør støtte den afsatte præsident Mursi - og kæmpe mod ethvert tiltag, som militæret og oppositionen gennemfører.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.