Udland

Tidslinje over dramaet i Boston

Dramaet efter bombeangrebet mod Boston Marathon mandag udvikler sig løbende, mens politiet jager gerningsmænd.

Tidslinje over dramaet i Boston

De seneste dage har været blodige for byen Boston og nogle af byens forstæder. Få her et overblik over de dramatiske hændelser.

* Klokken 14.50 lokal tid mandag den 15. april blev to kraftige eksplosioner udløst tæt på målstregen for Bostons traditionsrige maraton. Bomberne gik af cirka tre timer efter, de første løbere var nået i mål, mens flere tusinde løbere stadig var ude på ruten.

* Bombeangrebet kostede tre mennesker livet - en otteårig dreng, en 29-årig kvinde og en kinesisk studerende.

* Mindst 180 personer blev kvæstet af eksplosionerne. Mange af de sårede blev ramt af små søm eller andre skarpe dele fra bomberne. På Bostons hospitaler har læger bekræftet, at de har foretaget 12 amputationer.

* Bomberne blev udløst med fem sekunders mellemrum. De var placeret mellem 45 og 90 meter fra hinanden, skriver flere medier.

* Politiet i Boston har bekræftet, at en tredje udetoneret bombe blev fundet i området.

* Ved hjælp af overvågningskameraer har politiet identificeret to mistænkte for bombeangrebet. FBI offentliggjorde torsdag billeder og videoer af de to mænd, som FBI anser for at være "ekstremt farlige og bevæbnede".

* Torsdag aften omkring klokken 23 lokal tid blev et område ved det anerkendte Massachusetts University of Technology (MIT), der ligger i Cambridge ved Boston, rammen for en voldsom skudepisode, som kostede en politimand livet.

* Efter skudepisoden førte et biltyveri på universitetet til en vild biljagt, som endte i byen Watertown vest for MIT. Her opstod der en skudduel mellem to unge mænd og politiet, og der blev muligvis også affyret sprængstoffer.

* Politiet pågreb kort efter en mistænkt i Watertown for bombeangrebet i Boston. Manden døde efterfølgende af sine kvæstelser, som han pådrog sig fra politiets kugler under skudduellen.

* Manden var den såkaldt mistænkte nummer et, hvis billede FBI frigav torsdag.

* En anden mistænkt er stadig på fri fod og formodes at opholde sig i Watertown. Det drejer sig om den mistænkte nummer to, som politiet beskriver som terrorist. Han karakteriseres som farlig og stærkt bevæbnet.

* Al offentlig trafik i Boston er blevet aflyst indtil videre, oplyser Boston Politi. Butikker må heller ikke åbne, mens menneskejagten står på, oplyser politiet. Undervisningen på MIT er ligeledes aflyst, skriver universitetet på sin hjemmeside.

* Ingen har foreløbig taget skylden for bomberne, som amerikanske medier betegner som det værste terrorangreb mod USA, siden to fly fløj ind i World Trade Center i New York i 2001.

Kilder: Reuters, AFP, CNN, NTB

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.