Brønderslev

Tidsrejsen er begyndt

Biskop stygge Krumpen indtager Voergaard

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

På den første dag var der stor gensynsglæde blandt erfarne og middelalderlige frivillige. Foto: Ole Torp

VOER:Så er Voergaard med omgivelser flyttet 483 år tilbage i tiden, og i godt en uge er det muligt for godtfolk fra nær og fjern at rejse tilbage til 1533, hvor biskop Stygge Krumpen holder marked med alskens attraktioner så historiske korrekte som det overhovedet er menneskeligt muligt.

I lørdags kundgjorde Hans Jørgen Kaptain, som er formand for bestyrelsen for Voergaard, det nemlig fra trappen op til hovedindgangen til bygningerne. I sin korte men fyndige tale priste han de frivillige i VLH (Voergaard Levende Historie) for deres utrættelige indsats: - I år er det 15. gang, at der er Middelalderdage, og jeg undres hver gang over, hvad og hvor meget der stables på benene. Der er middelalder-arrangementer flere steder, men intet andet sted er det så stort og gennemført som her. Runa Christensen fra VLH takkede og sagde så med en klædelig beskedenhed: - Voergaard stiller stedet til rådighed, og vi arbejder her.

På den første middelalderdag var vejrguderne ikke alt for venligt stemte trods en markant biskoppelig deltagelse. Men man undgik da kraftige regnskyl, og efter middag klarede det også op. Det betød samtidigt en forøgelse af tilstrømningen. Så alt i alt blev det en fin start på dagene.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst