Til frokost hos Merkel: Løkke drager til Berlin

Statsministeren mødes med den tyske kansler næste fredag. Turen rummer også erhvervsbesøg i München.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) drager i næste uge til Tyskland for at mødes med kansler Angela Merkel.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Mødet finder sted fredag den 28. august i Berlin og betegnes som "en arbejdsfrokost".

- Tyskland er en af vores allernærmeste allierede og en central partner i EU. Jeg finder det derfor helt naturligt, at min første udlandsrejse efter regeringsskiftet går til Tyskland for at mødes med Angela Merkel, siger Løkke ifølge meddelelsen.

Besøget hos Merkel er Lars Løkke Rasmussens første møde med en udenlandsk regeringsleder, siden han præsenterede sit ministerhold i slutning af juni.

Undervejs i regeringsforhandlingerne fandt han dog tid til at møde med den norske statsminister Erna Solberg, da hun besøgte Christiansborg.

- Besøget understreger det tætte forhold mellem Tyskland og Danmark. Hovedemnerne på mødet vil være aktuelle spørgsmål og udenrigspolitiske spørgsmål, skriver ministeriet.

Det er under et halvt år siden, at Merkel sidste mødtes med dansk statsminister. dengang var det dog Helle Thorning-Schmidt (S) der havde residens på Marienborg.

Dengang var det Merkel, der rejste til Danmark.

Lars Løkke Rasmussen nøjes imidlertid ikke med at besøge kansleren, han drager også til München, hvor han vil besøge danske virksomheder og diskutere eksportmuligheder.

- Jeg ser frem til at mødes med nogle af de danske virksomheder i Tyskland, der er med til at skabe arbejdspladser i Danmark, erklærer statsministeren ifølge pressemeddelelsen.

Tyskland er Danmarks største handelspartner, og i 2013 købte naboerne mod syd danske varer og services for 103 milliarder kroner.

Den modsatte vej er handlen endnu mere flittig, da Danmark samme år importerede for 113 milliarder kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.