Til gilde for unge boliger

Ny bygning varsler nye tider for studerende, der vil bo i kimbrerbyen

Knud Labohn og Martin Damgaard
Der var parade af pølsebakker, som sig hør og bør til rejsegildet.
Bolig 29. oktober 2018 22:00

AARS: Gråt og koldt, som kun en efterårsdag kan være. Men midt i det hele blev der tændt et lille lys for fremtidens studerende i Aars.

Det var vejrudsigten, som gæsterne til mandagens rejsegilde for 25 ungdomsboliger måtte forholde sig til. Og det var selvsagt den del med lyset, der var mest fokus på. Boligerne rejser sig i en blok på hjørnet af Søndergade og Assersvej. Blygråt beton med hvide karme til vinduer rækker ud i nordenvinden og ligner noget, der er kuet af den kommende vinter.

Knud Labohn og Martin Damgaard
Der er god udsigt fra de øverste lejligheder.

Men nederst er røde teglsten begyndt at klatre op af betonen. Og stabler af mursten, isolering og vinduer fortæller, at det kun er et spørgsmål om tid, før nybyggeriet ser indbydende ud.

- Det er ikke så nemt at bygge, som det var engang. Og det er ingen hemmelighed, at der har været nogle bump på vejen for projektet, sagde Troels Bidstrup Hansen, formand for bygherren, Nordjyllands Boligselskab.

Ordene faldt i skallen til det, der snart bliver en af lejlighederne. 40 kvadratmeter, hvor en skillevæg snart omkranse et badeværelse, og hvor der også bliver plads til køkken.

"Bumpene" var især en licitation, der viste sig betydeligt dyrere end budgetteret. Derfor måtte den gå om og håndværkerne vente et halvt år med at gå i gang med byggeriet, der da havde fået skåret økonomiens skarpeste kanter af.

Knud Labohn og Martin Damgaard
På bagsiden er der allerede sat vinduer i facaden. Og hvis ikke vinteren bliver vild er mursten snart kravlet helt op i toppen af byggeriet.

Til marts ser alt fikst og færdigt ud, lyder prognosen fra bygherren.

Og måske vil den første tilflytter til den tid stå og kigge på sit nye hjem.

Borgmester Per Bach Laursen (V) var også hoppet i læ i den rå beton.

Knud Labohn og Martin Damgaard
Foto: Martin Damgård

- Vi vil gerne trække endnu flere til uddannelse her i byen, og det er det her noget, der kan hjælpe med, fortalte han blandt andet den lille forsamling.

Byggeriet markerer på sin vis også slutningen på en politisk epoke. Det var nemlig en sag om daværende borgmester Knud Kristensens (K) behandling af et ønske om at bygge ungdomsboliger på en grund han ejede, der førte til så stor mistillid til ham fra de øvrige partier, at ingen ville pege på ham som borgmester ved sidste valg. Og så kom boligerne til Søndergade.

- Det er noget fortid vi ikke snakker så meget om i byrådet, nævnte Per Bach Laursen også.

Knud Labohn og Martin Damgaard
Foto: Martin Damgård

}

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...