Skolevæsen

Til kamp for skolevej

Lundergårdskolen går fredag morgen i fakkeloptog til borgmesteren.

Politiets fotovogn er ofte på besøg på Hirtshalsvej, men det er tilsyneladende ikke nok til at holde farten nede. 60 procent af bilisterne kører for stærkt.

Politiets fotovogn er ofte på besøg på Hirtshalsvej, men det er tilsyneladende ikke nok til at holde farten nede. 60 procent af bilisterne kører for stærkt.

Hjørring Kommune har i flere år været opmærksomme på problemerne, men der er ikke sket noget. Så nu har skolebestyrelsen på Lundergårdskolen arrangeret en demonstration for at få politikerne til at gøre noget ved trafiksikkerheden på Hirtshalsvej, som hver dag krydses af mange skolebørn på Lundergårdskolen. - I 2005 havde vi en konstruktiv snak om problemerne, og der blev lovet handling. Desværre er der ikke rigtig gjort noget ved det, siger formand for skolebestyrelsen, Bente Schjønning. Bilerne kører for stærkt på Hirtshalsvej, der er en af indfaldsvejene til Hjørring. Målinger har vist, at 60 procent af bilisterne ikke overholder fartbegrænsningen på 50 kilometer i timen. - Det er en ond cirkel. Forældre til mindre børn tør ikke lade dem gå eller cykle til skole. Derved øges trafikmængden også, siger Bente Schjønning. Fredag 6. februar kl. 07.30 går skolebestyrelse, elevråd og forældre i fakkeloptog op til Codanhus og borgmesteren, for at gøre opmærksom på problemerne. Skolebestyrelsen mener, at farten SKAL bringes ned på Hirtshalsvej. Fodgængerovergangen ved Motellet skal have en skarpere belysning i den mørke tid Alternativt foreslår bestyrelsen, at der etableres en gangbro eller tunnel, så de bløde trafikanter kan krydse den trafikerede vej på en sikker måde. - Der er heldigvis ikke sket alvorlige ulykker endnu, og det er ikke en sort plet. Men der skal forhåbentlig ikke ulykker til, før der sker noget, siger Bente Schjønning. Skolebestyrelsen har flere gange forsøgt at få storkommunen i tale om problemerne, men hidtil forgæves. Ikke gode udsigter Formand for kommunens udvalg for teknik og veje, Ole Ørnbøl (S), bekræfter, at der har været lavet konkrete projekter, bl.a. en rundkørsel. Men det er aldrig lykkedes at få afsat penge. - Realistisk er der nok ikke udsigt til den store forkromede model, men vi må drøfte, om der kan laves mindre tiltag, siger Ole Ørnbøl. Han henviser til, at der rundt om i kommunen er adskillige sorte pletter, som står foran i køen.