Brønderslev

Til præst i skoletiden

Konfirmationsforberedelse sættes på skoleskemaet igen

Folkeskolereformen har afstedkommet en mindre konfirmandkrig mellem folkeskole og folkekirke. I Brønderslev Kommune er parterne nu nået frem til et kompromis. Arkivfoto: Martin Damgård

Folkeskolereformen har afstedkommet en mindre konfirmandkrig mellem folkeskole og folkekirke. I Brønderslev Kommune er parterne nu nået frem til et kompromis. Arkivfoto: Martin Damgård

BRØNDERSLEV:Slaget mellem skolerne og præsterne om konfirmanderne endte med et kompromis i Brønderslev Kommune onsdag aften.

Konfirmandundervisningen er taget til nåde og kommer alligevel på skemaet indenfor normal skoletid, i hvert fald i første halvdel af næste skoleår.

Et snævert flertal af politikerne i børne- og skoleudvalget havde ellers bestemt, at konfirmandforberedelsen måtte placeres efter skoletid, når skolereformen med lange skoledage træder i kraft efter sommerferien.

Beslutningen fik præsterne i Brønderslev Provsti til at protestere. Dels fordi de ønsker at fortsætte med konfirmandforberedelse i morgentimerne, og dels fordi beslutningen blev truffet uden forhandling med præsterne.

Krav om forhandlinger

- Hvis der ikke kan opnås enighed ved forhandling mellem kommunalbestyrelsen og præsterne, skal der efterfølgende forhandles med de berørte menighedsråd, hvilket i dette tilfælde vil sige samtlige menighedsråd i kommunen, inden kommunalbestyrelsen kan træffe sin afgørelse, påpegede præsterne overfor børne- og skoleudvalget.

Forhandlingerne med repræsentanter for folkekirken mundede ud i et kompromis, der lægger sig tæt op af præsternes ene forslag.

Til præst om morgenen

Konfirmationsforberedelsen lægges i første halvdel af skoleåret 2014/2015 i morgentimerne.

I anden halvdel af skoleåret lægges konfirmandundervisningen efter skoletid og så vidt muligt kl. 14 -16.

Hvis der kan opnås lokal enighed mellem præst og skoleleder, kan konfirmationsforberedelsen i andet halvår placeres på hele eller halve dage.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.