Tilbage hvor det hele startede

Selvironien dominerer i Lars Hjortshøj første show i 20 år.

Lars Hjortshøj har i mange år beskæftiget sig med alt andet end stand-up. Men torsdag aften var han i Aars med sit første onemanshow i 20 år. PR-foto: Thomas Hommel.

Lars Hjortshøj har i mange år beskæftiget sig med alt andet end stand-up. Men torsdag aften var han i Aars med sit første onemanshow i 20 år. PR-foto: Thomas Hommel.

Vi kender ham som den kiksede tekniker Robert Lange Dølhus i Langt fra Las Vegas og som tv-vært på Sandhedens Time. Men nu er Lars Hjortshøj tilbage hvor det hele startede. På stand-up scenen i sit første onemanshow i 20 år. Den 41-årige komikeren har da heller ikke glemt det håndværk, som i 1992 gjorde ham til landets første danske mester i stand-up. Torsdag aften var han forbi ALFA Vesthimmerlands Musikhus med showet Lars Hjortshøj - I virkeligheden. På en tourne som også bringer ham til Aalborg og Frederikshavn i det nordjyske. Og virkeligheden var lige hvad tilskuerne i musikhusets koncertsal fik. Brudstykker af Lars Hjortshøjs virkelighed som den ser ud igennem komikerens tykke, sorte briller. Showet er stærkt præget af Hjortshøjs ironiske distance til det perfekte. Det er, hovedsagelig komikerens egne fejl og mangler der udstilles, men også konen, bedstemoderen, børnene og kongehuset må tage imod en del verbale lussinger fra komikeren. Det hele bliver dog serveret med en god portion jyske lune, som ikke helt har forladt komikeren fra Hinnerup ved Århus. På trods af, at han nu i en årrække har boet i det nordsjællandske. Kultur- og Messecenter Aars var arrangør, og havde til lejligheden lånt musikhusets store koncertsal. - Det er et godt supplement til musikken, og det er en god måde at komme ud til andre end det sædvanlige publikum, siger direktør Thomas Hermann fra Kultur- og Messecenter Aars. Det var første gang musikhuset lagde sal til denne type arrangement, men hvis man skal tro Thomas Hermann, bliver det ikke sidste gang, der er stand-up i koncerthallen.