Børnepasning

Tilbud for de yngste i Thorsted

Forældre har taget initiativ til en privat vuggestue for 12 børn i Thorsted.

To initiativtagere til den nye vuggestue i Thorsted, Berit Hansen, Thisted, og Lisbeth Christensen, Sjørring - samt Berits datter Katrine på godt et år, der bliver et af de første børn i vuggestuen, når den - hvis alt går vel - åbner 1. april. Omtrent samtidig venter Lisbeth Christensen tvillinger, og sørger dermed for flere "kunder til butikken". I baggrunden huset, hvor vuggestuen skal indrettes. 
Foto: Peter Mørk

To initiativtagere til den nye vuggestue i Thorsted, Berit Hansen, Thisted, og Lisbeth Christensen, Sjørring - samt Berits datter Katrine på godt et år, der bliver et af de første børn i vuggestuen, når den - hvis alt går vel - åbner 1. april. Omtrent samtidig venter Lisbeth Christensen tvillinger, og sørger dermed for flere "kunder til butikken". I baggrunden huset, hvor vuggestuen skal indrettes. Foto: Peter Mørk

I 135 år har Thorsted haft sin friskole. For tre år siden kom også en børnehave til. Og som et af de eneste steder i Thy vil der inden længe også være et privat vuggestuetilbud til børnefamilier i og omkring den lille landsby vest for Thisted. Det er planen, at de fire første børn 1. april skal starte i vuggestuen, indrettet i en villa på Thorstedvej 138, der er nærmeste nabo til Askehuset, Thorsted Friskoles kombinerede børnehave og fritidsordning. En privatperson har købt huset, som har været til salg gennem længere tid. Køberen vil så leje huset ud til den gruppe forældre, som står bag vuggestueplanerne, fortæller en af initiativtagerne, Lisbeth Christensen. - Vi brænder sådan for det, og vi har fået masser af tilkendegivelser fra folk, der gerne vil hjælpe. Vi kan sagtens få nogle gamle barnevogne, og der er folk, som gerne vil hjælpe med de ting, der skal gøres i huset, inden vi kan tage det i brug. I næste uge kommer Thisted Kommune på besøg for at godkende lokalerne. Men på forhånd regner Lisbeth Christensen ikke med, at det vil give de store problemer: - Det er et meget velegnet hus, og der er en skøn, stor og indhegnet have med masser af træer og buske, hvor børnene kan "fare vild". Tæt på fuldt hus Siden ideen om vuggestuen kom på bordet, har hun og de andre initiativtagere talt godt for sagen, både på friskolen og andre steder, hvor de er stødt på folk med små børn. Ifølge Lisbeth Christensen har interessen været så stor, at vuggestuen i løbet af et års tid vil være tæt på at have de 12 børn, som den vil være normeret til. Nogle af dem bliver formentlig kommende elever i Thorsted Friskole, men der er også forældre imellem, som slet ikke har kontakt til friskolen. Vicepolitikommissær Jørgen Østerby Pedersen.