Tilfreds Olsen: Klubberne tænker som landsholdet

Den store udskiftning på landsholdet opvejes af, at mange af spillerne træner som landsholdet til daglig.

Tilfreds Olsen: Klubberne tænker som landsholdet

Mange danske superligaklubber er blevet inspireret af landsholdet og er begyndt at træne og spille på samme måde. Derfor er det intet problem, når der er mange nye spillere med på nationalmandskabet.

Det mener landstræner Morten Olsen efter at have tilbragt 10 dage i Arizona sammen med ligalandsholdet, inden han mandag aften samlede "det rigtige" landshold i en regnfuld Parken forud for kampen mod Makedonien.

- Vi har fået en spilkultur herhjemme. Når klubberne tænker, ligesom vi tænker, så er det jo en kæmpe fordel, og det var tydeligt at se på turen med ligalandsholdet. Når vi gjorde ting, var det noget, de kendte i forvejen, siger Morten Olsen.

Derfor betyder det mindre, at der på grund af skader og manglende form hos nogle af kandidaterne, har været stor udskiftning blandt spillerne på landsholdet.

Der er således ikke mange fællesnævnere mellem holdet, der møder Makedonien på onsdag og det hold, der spillede mod Tyrkiet, sidst landsholdet var samlet i november.

- I denne trup er der kun syv spillere med, som var med til at spille 1-1 mod Tyrkiet. Nu er der pludselig en hel masse tilbage, der var skadet sidst, og det er herligt.

- Vi skal prøve os selv af. Makedonien er et teknisk godt hold, der skal forberede sig til at møde Belgien. De har haft succes med sejre over Slovenien og Serbien hjemme.

- Det er et teknisk godt hold med løbestærke spillere, lidt ligesom Tjekkiet er, siger Morten Olsen med henblik på den kommende og meget vigtige VM-kvalifikationskamp i marts.

Kampen mod Makedonien spilles onsdag aften.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.