Tillid gør Vestas-aktie til februars højdespringer

Stigning på mere end 23 procent fortsætter Vestas-aktiens gode stil fra januar. Novo slutter uvant i bunden.

Tillid gør Vestas-aktie til februars højdespringer

C20-indekset fortsætter sin kurve opad ved udgangen af februar, hvor størstedelen af de danske selskaber i indekset har afleveret regnskaber. Samlet er C20-indekset steget med 1,9 procent i løbet af februar og 10 procent siden nytår.

Og få timer før, at fondsbørsen lukker, står Vestas som februars suveræne højdespringer på C20-indekset med en stigning på 23,1 procent. Det skyldes flere tiltag fra virksomhedens side, som har fået investorer til at få fornyet tro på aktien.

- Vestas er blandt andet i gang med at implementere en ny forretningsmodel med en bedre styring af omkostningerne, og det har genskabt noget af tilliden til selskabet efter flere år med skuffelse på skuffelse, siger Mikkel Duus-Hansen, aktieanalytiker i Spar Nord.

Februar var omvendt en knap så imponerende måned for Novo Nordisk, som uvant står til at være den næstmest faldende aktie med et minus på 1,2 procent.

- Det var noget af et nyrestød for Novo-aktien, og det trak hele C20-indekset ned, siger Mikkel Duus-Hansen.

Han peger samtidig på, at Novos aktie var med til at trække indeksets samlede stigning ned med lidt over 50 procent.

- Før Novo-faldet var C20-indekset faktisk oppe med hele fire procent for februar, men Novo Nordisk vægter relativt tungt i indekset, så når Novo Nordisk dykker, så trækker det hele indekset med ned, siger Mikkel Duus-Hansen.

Aktieanalytikeren forklarer Novos fald med, at de amerikanske myndigheder tidligere på måneden afviste Novo Nordisks ansøgning om at markedsføre sine nye insulinprodukter Tresiba og Ryzodeg på det vigtige amerikanske marked.

Med til at trække indekset op i februar sammen med Vestas er GN Store Nord og FLSmidth, som indtil videre er steget med henholdsvis 14,8 og 13,9 procent. Nederst på listen indfinder William Demant sig med et fald på 5,8 procent.

Stigningerne på fondsbørsen i løbet af 2013 kan dog stå over for en udfordring i løbet af den kommende tid.

Både den tiltagende politiske uro i Italien og USA's kommende besparelser i de offentlige budgetter kan ifølge Mikkel Duus-Hansen medføre en usikkerhed og have negativ effekt på aktiekurserne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst