Tillidsfolk undsiger Thorning i skatteslagsmål

Alle var enige om skattelettelser, siger statsministeren om tillidsmandsmøde. Det passer ikke, lyder svaret.

Tillidsfolk undsiger Thorning i skatteslagsmål

En række af de 19 tillidsfolk, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i sidste uge holdt møde med om vækstplanen, undsiger i Jyllands-Posten hendes udlægning af, at de vil have sænket selskabsskatten.

- Jeg kan overhovedet ikke se, hvordan det giver flere job at sætte selskabsskatten ned. Pludselig inddrager hun os i den vækstpakke. Det er ikke i orden, siger Gorm Hedegaard Eriksen, tillidsmand på Siemens Wind Power.

Han føler, at de 19 gæster bruges til at legitimere planen.

- Det har jeg det ikke så godt med, siger Gorm Hedegaard Eriksen.

Når statsministeren er blevet konfronteret med baglandets modstand mod lavere skat, har hun flere gange forsvaret sig med, at tillidsfolkene bad om det.

- Nu havde jeg jo møde med 19 tillidsmænd for en uges tid siden. De sad i det her lokale, og alle var enige om, at der skulle skatte- og afgiftslettelser til, sagde hun på pressemødet i Spejlsalen i tirsdags.

Men Jyllands-Posten har talt med en række af de 19 tillidsmænd, og i hvert fald otte mener, at det er forkert, at de "alle var enige om", at der både skulle skattelettelser og lavere afgifter til.

Helle Thorning-Schmidt har ingen kommentarer til sagen.

Politisk ordfører Magnus Heunicke (S) hæfter sig ved, at planen "samlet set får stor opbakning fra erhvervslivet og tillidsfolkenes forbund".

- Statsministeren skubber ikke tillidsfolkene foran sig. Hun står fuldt ud selv på mål for planen, siger Heunicke.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.