Tilskud skal hindre tilgroning

Tilgroning af naturarealer er et stigende problem i Aalborg Kommune, men tilskud på op til 100 procent kan være løsningen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Tilgroning af naturarealer er et stigende problem i Aalborg Kommune, som nu gør opmærksom på en tilskudsordning, der gør det mere attraktivt at tage hånd om problemet, som eksempelvis berører enge, heder og overdrev.

- Vi har efterhånden en del eksempler, hvor Aalborg Kommune og private lodsejere i samarbejde har iværksat naturpleje med støtte fra NaturErhvervstyrelsen, og vi oplever at tilskudsordningerne bliver bedre og mere fleksible. Vi opfordrer derfor lodsejere og forpagtere til at gribe muligheden, så vi kan stoppe tilgroningen, som desværre er et stigende problem, siger Skov- og landskabsingeniør Svend Lassen fra Aalborg Kommune.

De lysåbne naturtyper kræver ofte en let rydning eller afgræsning for at undgå, at de vokser til i træer og buske.

100 procent i tilskud

Strandengene omkring Egense og Nørholm er gode eksempler på arealer, hvor lodsejere i samarbejde med Agri Nord og Aalborg Kommune iværksætter pleje for at stoppe og hindre tilgroning. Engene bliver således fortsat attraktive for de græssende husdyr, men også for de mange kyst- og andefugle i området.

NaturErhvervstyrelsen giver blandt andet tilskud til opsætning af kreaturhegn, rydning eller etablering af naturlige vandstandsforhold på en række arealer. Der gives op til 100 procent i tilskud.

- Men du skal være hurtig for NaturErhvervstyrelsens ansøgningsrunde slutter allerede 1. maj 2013, siger Svend Lassen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: Hun blev sur over, at festen sluttede
Luk