Tilskuere i røde zoner må se langt efter Tour-målstregen

Ingen tilskuere får lov til at stå nær målområderne ved Tour de France-etaperne i de såkaldte røde zoner.

En del tilskuere var samlet nær målstregen på 13. etape, men lignende syn skal man ikke forvente på de kommende etaper.

En del tilskuere var samlet nær målstregen på 13. etape, men lignende syn skal man ikke forvente på de kommende etaper.

KØBENHAVN:Drømmer man om at se favoritterne i Tour de France kæmpe om etapesejrene på målstregen, bliver man nok nødt til at se løbet på sit fjernsyn.

Ingen tilskuere vil få lov til at stå tæt på start- eller målområderne, nu hvor Tour-feltet bevæger sig ind i de såkaldte røde coronazoner.

Det oplyser løbsarrangøren ASO.

- Tilgangen bliver fornuftigt nok ligesom i Paris-Nice, siger ASO's generaldirektør, Yann Le Moenner.

Etapeløbet Paris-Nice var i marts det sidste på World Tour-kalenderen, der fik lov at blive afviklet, før cykelsæsonen blev sat på coronapause i næsten fem måneder.

Her måtte tilskuerne ikke komme tættere på end 300 meter fra målstregen og 100 meter fra podiet i startområdet. Formålet er at minimere risikoen for coronasmitte.

Tour de France-feltet bevæger sig nu gennem regioner, som er stemplet som røde zoner. En rød zone defineres ved, at der i løbet af en uge er fundet flere end 50 coronatilfælde per 100.000 indbyggere.

Fredag var der i løbet af de forgangne 24 timer registreret 9406 nye smittetilfælde i Frankrig. Knap 31.000 personer er døde med coronavirus i landet.

13 af 21 etaper af dette års Tour de France er afviklet, og slovenske Primoz Roglic fra Jumbo-Visma-holdet har den gule førertrøje før lørdagens 194 kilometer lange etape, der begynder i Clermont-Ferrand og slutter i Lyon.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.