Tiltag mod ammoniakudslip forsinket

Vandgardin, der skal beskytte naboer i tilfælde af ammoniakudslip er forsinket med et halvt år - nu indskærper forvaltning, at det skal stå færdig 1. februar

Tulip skulle senest 1. august i år have opsat et vandgardin, der skulle sikre omgivelserne i tilfælde af udslip af ammoniak, men det er nu blevet et halvt år forsinket. Arkivfoto: Grete Dahl

Tulip skulle senest 1. august i år have opsat et vandgardin, der skulle sikre omgivelserne i tilfælde af udslip af ammoniak, men det er nu blevet et halvt år forsinket. Arkivfoto: Grete Dahl

AALBORG:Det planlagte vandgardin hos Tulip på Østerbro, der skal beskytte nabolagets borgere mod giftige ammoniakdampe i tilfælde af udslip, vil først være klart til drift sidst i januar næste år.

Det var ellers meningen, at vandgardinet skulle stå klar 1. august i år. Men sådan er det ikke gået, og derfor indskærper kommunen nu, at vandgardinet skal være færdigt 1. februar 2016. I går fik miljø- og energiudvalget en orientering om, at Tulip får et påbud fra kommunen.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg synes, at det er træls, men der er ikke noget som helst, der tyder på, at det er fordi, at man ikke ønsker at leve op til de betingelser, der er stillet. Men jeg tror ikke kun, at det optager mig, men også de mennesker der bor i nærheden, at man vil være sikker på, at de krav, der bliver stillet, bliver overholdt, siger miljø- og energirådmand Lasse P. N. Olsen (EL).

Sikkerhedsforanstaltningen bliver altså et halvt år forsinket i forhold til den sikkerhedsgodkendelse, Aalborg Kommune gav Tulip i oktober 2014.

Problemet er, at det har vist sig at være umuligt at bruge virksomhedens eksisterende vandtank og pumpeanlæg, hvorfor det blev besluttet at bygge nyt.

Når det overhovedet var nødvendigt at bruge en vandtank, så skyldes det, at den kommunale vandforsyning ikke kan levere den mængde vand, der er nødvendigt til driften af vandgardinet. Leveringstiden for de nødvendige komponenter til Tulips vandtank viste sig at være længere end først oplyst, og derfor kan fristen ikke overholdes.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.