Tiltale: Beboer fingerede selv indbrud

Mand fra Tårs tiltalt for bedrageri i sag om indbrud på egen bopæl

Arkivfoto: Bente Poder

Arkivfoto: Bente Poder

HJØRRING:En mand sidst i 30’erne, der er bosiddende i Tårs, anmeldte for godt et år siden, at hans bopæl havde været udsat for indbrud.

Sagen er nu endt i retten, men det er ikke en indbrudstyv, der er blevet tiltalt - det er derimod beboeren selv.

Politiet mener nemlig, at han har fingeret indbruddet i et forsøg på at få udbetalt uretmæssig erstatning fra sit forsikringsselskab, Topdanmark.

Derfor måtte han tirsdag tage plads på anklagebænken i Retten i Hjørring, hvor han både var tiltalt for bedrageri og anmeldelse af et forhold, der slet ikke har fundet sted.

I sin tid fortalte han politiet, at var blevet stjålet to iPhones, to tablets, to bærbare computere og en pengekasse med 30.000 - 40.000 kroner. Politiet kunne konstatere, at der på bopælen var mærker på soveværelsesvinduet, ligesom der var vredet i udskyderstangen.

Sag måtte udskydes

Hvorfor politiet har vejet og fundet anmeldelsen for let er endnu ikke klarlagt: Anklageren troede nemlig, at sagen kunne klares ved hjælp af tiltaltes egen forklaring.

Men manden, der går efter frifindelse i sagen, kunne ikke huske noget fra den pågældende dag, og så skal vidnet - en politibetjent - afhøres. Men da betjenten ikke var tilsagt til at møde frem, og da det efterfølgende ikke lykkedes at træffe ham, blev sagen udskudt til januar.

Anklageren går efter at få idømt tiltalte en ambulant, psykiatrisk behandling.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.