Tiltale: Op til fem ton hash skulle sejles til Danmark

Tre sejlskibe er blevet brugt til at fragte store mængder hash, hævder Midt- og Vestsjællands Politi.

Gennem flere år har en gruppe erfarne sejlere bragt store mængder hash fra Marokko og Sydeuropa til Danmark, hævder politiet.

En 38-årig mand fra Østerbro i København er nu blevet tiltalt for at have organiseret transporter af næsten fem ton hash - men ikke alt nåede dog frem.

Smuglerierne skal være sket på flere sejlskibe, fremgår det af et anklageskrift fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Sagen er også speciel, fordi politiet under efterforskningen blandt andet har brugt en politiagent fra PET til at infiltrere gruppen.

Transporterne begyndte tilbage i 2010 med båden "Lady Augustenborg", som sejlede 300 kilo til Danmark.

I sommeren 2011 blev skibet "Jamie" angiveligt brugt til at flytte halvandet ton.

Samme fartøj havde en ligeså stor mængde i lasten i 2013, men her gik det galt i farvandet ud for den hollandske kyst. "Jamie" blev opbragt og afsløret.

Endelig drejer anklageskriftet sig om sejlskibet "Naomi", som fra sommeren 2013 og frem til maj 2014 var redskabet i forbindelse med et forsøg på at bringe 1,6 ton til Danmark.

Dette forsøg blev dog ikke til virkelighed. Politiet anholdt nemlig de nu tiltalte mænd.

Mens den 38-årige mand som nævnt er anklaget for næsten fem ton, er to andre tiltalte på 34 og 32 år "kun" indblandet i cirka to et halvt ton, påstår anklagemyndigheden.

De tre mænd nægter sig skyldige.

I sagskomplekset er en af de involverede sejlere tidligere blevet dømt. En 35-årig mand fra Midtsjælland blev i november idømt fængsel i seks år for at have deltaget i den mislykkede tur med "Jamie".

Han var blevet stillet en million kroner og en sejlbåd i udsigt som betaling for indsatsen, fortalte han under et retsmøde.

En marokkansk fiskerbåd var om natten sejlet ud for at møde "Jamie" i rum sø. Fartøjerne blev bundet sammen, en projektør blev tændt, og så blev de mange pakker smidt over på "Jamie."

Den nye sag mod de tre mænd skal behandles af Retten i Roskilde i august og september, oplyser anklagemyndigheden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.