Tiltalt: 42-årig medtiltalt kvalte Lisa på mit værelse

En 29-årig, der er tiltalt for drabet på Lisa Skjærbæk, beskylder en medtiltalt 42-årig mand for drabet.

Tiltalt: 42-årig medtiltalt kvalte Lisa på mit værelse

Det var den 42-årige tiltalte mand, som dræbte Lisa Skjærbæk ved at kværke hende på værelse 12 på herberget Overførstergården i Gentofte 2. september sidste år.

Sådan lyder forklaringen fra en 29-årig mand, som også er tiltalt for drabet, da han sidder i vidneskranken ved Retten i Lyngby torsdag.

- Jeg talte i telefon ved vinduet, mens de andre (Lisa Skjærbæk og den medtiltalte, red.) sad i min seng, siger den 29-årige og forklarer videre om, hvad der skete på herberget.

- Han begyndte at kvæle hende, og begge hænder var placeret på hendes hals. Han lænede sig nærmest ind over hende, forklarer den 29-årige, mens han viser bevægelsen i retten.

Anklager Marianne Gjedde-Nielsen fra Nordsjællands Politi vil vide, om den 35-årige Lisa Skjærbæk gjorde modstand mod halsgrebet.

- Jeg synes ikke rigtig, at hun gjorde modstand. Han fastholder grebet i fire-fem minutter. Det hele gik lidt i stå, og for mig føles det som om, at det var rigtig lang tid, siger den tiltalte 29-årige.

- Hun blev bare slappere og slappere. Jeg spurgte, hvad han havde gang i, forklarer han.

Hvorfor gjorde du ikke noget, vil anklageren vide.

- Panikangst. Jeg følte, at jeg var med i en film. Jeg aner ikke, hvorfor jeg ikke greb ind. Det kan jeg ikke give dig et fornuftigt svar på, siger den 29-årige mand.

Ud over kvælertaget blev Lisa også udsat for vold. Formentlig efter sin død.

- Der blev trampet på hendes hals, da hun lå med hovedet ud for min seng. Det var (navn på medtiltalt udeladt, red.), der gjorde det, forklarede den 29-årige.

De to mænd på 29 og 42 år er begge tiltalt for drabet og for usømmelig omgang med liget, da samtlige af Lisa Skjærbæks fingre blev klippet af med en beskærersaks.

- Jeg har set ham (den medtiltalte, red.) klippe lillefingeren af hende med en rød beskærersaks, lyder den 29-åriges forklaring.

Det var to betjente, der i forbindelse med efterforskningen af sagen om en savnet kvinde fandt liget af hende i et hjørne af haven ved herberget på Jægersborg Allé. Liget var delvist dækket af grus og fliser.

Det er endnu uvist, hvad motivet til drabet på Lisa Skjærbæk er. Senere torsdag skal den 42-årige give sin forklaring.

Sagen kører ved Retten i Lyngby 13. juni, 17. juni og 24. juni.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.