Tiltalt for Saxenhøj-drab: Så tog jeg min kniv og stak ham

En psykisk syg mand fortæller, hvordan han købte en køkkenkniv i en butik, som han senere dræbte to mænd med.

29. september 2015 12:15 - Opdateret 29. september 2015 12:15

- Så tog jeg min kniv og stak ham.

Sådan fortæller en 29-årig mand tirsdag ved Retten i Nykøbing Falster, hvor han sidder anklaget for dobbeltdrab.

Den psykisk syge mand er tiltalt for at have dræbt to mænd og forsøgt at dræbe en tredje med en kniv på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing i foråret sidste år.

Han nægter sig skyldig og mener, at han handlede i nødværge. Under afhøringen forklarer han, hvordan han købte en kniv i en genbrugsbutik og senere stak flere personer med dem.

- Hvem stak du?, spørger anklager Michael Boolsen, hvortil den tiltalte svarer:

- Dem begge, eller tre.

Den tiltalte er klædt i en sort adidastrøje og joggingbukser med armene fastspændt i et fikseringsbælte. Han taler lavmælt, og anklageren beder ham flere gange om at gentage.

Det var 7. maj 2014, at den dengang 28-årige psykisk syge mand dræbte en 69-årig læge og en 40-årig socialrådgiver samt sårede en anden beboer fra Saxenhøj.

Lægen mistede livet på stedet, mens socialrådgiveren døde af sine kvæstelser otte dage senere. Beboeren overlevede og skal vidne senere tirsdag.

Under afhøringen kommer det frem, at den 29-årige først stikker lægen og siden socialrådgiveren, fordi de ifølge ham kom for at tvangsindlægge ham. Beboeren kom uheldigvis i vejen.

- Så kommer X (beboerens navn, red), så siger jeg løb. Det gjorde han ikke.

- Hvad sker der så?, spørger Michael Boolsen.

- Så stikker jeg ham, svarer den tiltalte.

Efter knivstikkeriet sætter den tiltalte sig ind på sit værelse og venter på politiet, som finder ham siddende på sengen med en joint i munden.

Den psykisk syge mand er ud over manddrab og drabsforsøg også tiltalt for vold mod ansatte fra Hvidovre Psykiatrisk Hospital og retspsykiatrisk afdeling på Oringe i Vordingborg samt besiddelse af 39,9 gram hash.

Han nægter sig skyldig i alle forhold undtagen besiddelsen af hash. Han forklarer, at hændelserne på Hvidovre og Oringe, hvor han var indlagt, inden han kom på Saxenhøj, var i nødværge.

Der er afsat tre dage til retssagen, som behandles som en nævningesag. Anklageren vil have den tiltalte anbragt på Psykiatrihospitalet i Nykøbing Sjælland, også kendt som sikringen, hvor landets farligste sindslidende er placeret.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...