Tiltalt for terror: Truede Løkke og Støjberg

Mens en 32-årig mand sad varetægtsfængslet, sendte han e-mails til Løkke og Støjberg med alvorlige trusler.

Arkivfoto
København 7. januar 2016 13:59

KØBENHAVN: - Omar (Omar el-Hussein, red.) er kun begyndelsen af gentagne terrorangreb mod dette lorteland.

Sådan lød noget af truslen fra en 32-årig mand ifølge anklageskriftet til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og udlændingeminister Inger Støjberg (V) kun få dage efter folketingsvalget i juni.

Den 32-årige mand, der nægter sig skyldig, er tiltalt for trusler om terror, og mandag begynder retssagen.

Det er ikke første gang, at manden er anklaget for terrortrusler. Truslerne mod de to Venstre-politikere blev sendt på mail, mens den 32-årige sad varetægtsfængslet for en række andre trusler, han havde fremsat på Facebook.

Manden havde ifølge anklageskriftet fået fat i en mobiltelefon og et USB-modem på den retspsykiatriske afdeling på Glostrup, hvor han sad fængslet i surrogat.

Anklager Anders Larsson kræver, at manden bliver anbragt på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid - samt udvist af Danmark for bestandig hvis eller når den 32-årige bliver rask.

Sagen skal køre i Retten på Frederiksberg, hvor der indtil videre er afsat fem retsdage.

Hvis det står til mandens forsvarer, Peter Hjørne, skal Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg indkaldes som vidner i sagen, skriver Ekstra Bladet.

- Lars Løkke og Inger Støjberg er jo forurettede i sagen, så det er helt naturligt at indkalde dem som vidner, men det modsætter statsadvokaten sig og mener, at det er overflødig bevisførelse, siger Peter Hjørne til Ekstra Bladet.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...