Tiltalt kendte ikke regler om kursmanipulation

Ansat i Sparekassen kendte ikke lovgivningen trods adskillige års arbejde med at handle med værdipapirer

HJØRRING:En tidligere ansat i fondsafdelingen i Sparekassen Himmerland havde på trods af adskillige års arbejde med at handle med værdipapirer aldrig fået nogen intern undervisning i lovgivningen på området.

Det kom frem, da han i går som den første af de fem tiltalte blev afhørt af anklagemyndigheden under straffesagen om grov kursmanipulation med aktier i Sparekassen Himmerland.

- Jeg fik udleveret reglerne for, hvordan jeg selv kunne handle med bankens aktier, men de generelle regler har jeg aldrig fået, sagde han.

Fik mail fra direktøren

I dag, hvor han er en af de fem tiltalte i sagen, ærgrer den tidligere medarbejder i Sparekassen Himmerland sig sikkert over, at han aldrig fik en indføring i reglerne om, hvad man må og ikke må, når man handler med børsnoterede værdipapirer.

Den fjerde august 2008 fik han nemlig følgende mail fra daværende direktør i Sparekassen Himmerland Svend Jørgensen:

”Du vil blive ringet op af ebh bank .... Vi skal tale sammen, så vent en times tid ....”

På sit kontor fortalte Svend Jørgensen ham herefter, at der var blevet indgået en aftale med ebh banks chef, Finn Strier Poulsen, om gensidigt opkøb af de to pengeinstitutters aktier for op til 10 millioner kroner.

Ringet op

Senere på dagen blev han som bebudet ringet op af en ledende medarbejder i ebh bank, der også er tiltalt i sagen.

Under telefonsamtalen, der blev afspillet i retssalen, sagde ebh bank-kollegaen til ham, at ”nu sætter jeg hånden under for en 10 millioner på 600 kr. Hvis jeg skal byde anderledes, så giv mig et kald.”

- Efter samtalen opfattede jeg situationen således, at vi skulle udveksle aktier for tre millioner kroner her og nu, og så skulle ebh bank løbende købe op af vores aktier til kurs 600 inden for den samlede ramme på de 10 millioner kroner, forklarede han under afhøringen.

Den tiltalte kunne ikke forklare, hvorfor hans medtiltalte samarbejdspartner i ebh bank i en af deres telefonsamtaler sagde til ham, at ”hvis I synes, at jeg skal byde noget andet (end kurs 600, red.) så må I sige til”

Var usikker

Den tiltalte blev kun inddraget i gennemførelsen af de to bankdirektørers masterplan, fordi hans overordnede samme dage var gået på ferie.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.