Tiltalt stak død kvinde med kniv: Jeg ville holde mit løfte

En 32-årig mand er tiltalt for at have forsøgt at slå sin døde ekskæreste ihjel efter hendes eget ønske.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Københavns Byret 3 Foto: Free/Per Johansen

En 32-årig mand ville holde sit løfte til sin døde eks-kæreste, da han i 2015 stak hende flere gange med en kniv.

Det fortæller han mandag i Københavns Byret. Han er tiltalt for at have forsøgt at dræbe den afdøde kvinde efter begæring.

Den 34-årige kvinde blev fundet død i en lejlighed i København 4. maj sidste år. Hun have stukket sig selv med en kniv flere gange, da den tiltalte, der er hendes ekskæreste, ankom til lejligheden.

Kvinden var allerede død, da han stak hende flere gange. Manden nægter sig dog skyldig i drabsforsøg, for han var sikker på, at hun var død, da han stak hende, påstår han.

Ifølge den tiltalte havde ekskæresten tidligere forsøgt selvmord. Desuden havde hun gået med et ønske om at komme til Schweiz for at begå assisteret selvmord, forklarer den tiltalte.

I den forbindelse afgav han et løfte til ekskæresten. Hvis ikke hun ville dø af medicinen, hun fik til at begå selvmord, skulle han hjælpe hende med at gøre det færdigt, fortæller den 32-årige.

- Jeg afgav et løfte om at sende hende af sted, siger han.

- Det er komplet irrationelt, men det var den sidste ære og det sidste løfte, jeg kunne opretholde for hende, tilføjer han.

Han tog hen til hendes lejlighed den tidlige morgen i maj, da kvinden flere gange havde ringet til ham.

Anklager Sidsel Klixbüll ville gerne vide, om han vidste, at hun allerede var død, da han stak hende.

- Hvis jeg havde været i tvivl, om hun havde været død, havde jeg ikke gjort det. Jeg holdt mit løfte om at stikke hende, siger den tiltalte.

Den tiltalte og den afdøde kvinde var kærester ind til for omkring to år siden, og efterfølgende var de gode venner. Han forklarer, at kvinden var på kontanthjælp, og han derfor også hjalp hende økonomisk.

Den tiltalte mand blev først sigtet for drab på kvinden, men blev løsladt igen, da Københavns Byret vurderede, at kvinden allerede var død af selvmord, da han stak hende.

Anklagemyndigheden har yderligere tiltalt manden for usømmelig omgang med kvindens lig, som han stak flere gange.

Der ventes dom i dagen senere mandag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.