Tip og trick: Book hotel til billigste pris

Der er stor forskel på, hvornår du skal booke en overnatningen inden ferien. Her er branchens råd.

Måske er du så solhungrende efter den lidt triste sommer i Danmark i 2015, at du allerede er ved at booke hotelværelse til din efterårsferie eller den forlængede weekend i september?

Måske bør du vente - måske bør du booke nu. Der er stor forskel på, hvad der er smart at gøre, når sovepladsen skal sikres, alt afhængig af hvor du skal hen. Det viser en undersøgelse, søgemaskinen Trivago har lavet.

- Priserne er ofte højere, hvis man booker hotellet mere end to måneder, inden 'check in'. Det ideelle tidsrum at bestille hotelværelser er 20-40 dage inden afrejsedatoen, siger Vibe Fogh-Andersen, der er Public relation i Trivago.

Undersøgelsen viser dog, at man ikke kan bruge "det ideelle tidsrum" til meget, for der er stor forskel på, hvad der er smart at gøre, hvis man gerne vil have en seng at sove i til en god pris.

I Tyskland er hotellerne billigst cirka fire uger før, mens du skal være ude op til syv uger inden, hvis du vil sove billigt i Spanien.

Hotelpriserne bevæger sig generelt således, at priserne falder på et bestemt tidspunkt men stiger så til fuld pris igen.

- Rent faktisk kan vi se, at priserne ligger på nogenlunde samme niveau, alt efter om du booker hotellet dagen inden, du skal af sted eller to måneder inden, forklarer Vibe Fogh-Andersen.

Videre forklarer hun, er der typisk ikke er forskel på, om du booker hotellet på en lørdag eller en mandag.

- Det væsentligste er, hvor lang tid inden afrejse, du booker.

Hos Airbnb, hvor private kan leje deres lejlighed ud, forholder det så noget anderledes.

- Airbnb-værterne fastsætter selv prisen på en overnatning i deres hjem. Gennemsnitsprisen for en overnatning varierer måske lidt i løbet af året baseret på udbud og efterspørgsel, men rigtig mange værter har også blot sat den samme pris hele året rundt, siger Aja Guldhammer, der er landschef i norden hos Airbnb, til Ritzau Fokus.

Hos Airbnb er der altså ikke noget egentlig tidspunkt, hvor man kan få et godt tilbud på. Her gælder det typisk, at jo tidligere man er ude, jo mere er der at vælge imellem. Alligevel har Aja Guldhammer et godt råd.

Airbnb får nemlig hele tiden flere og flere udbydere, og det er til lejerens fordel.

- Selvom man måske ikke finder et sted der passer til familien i dag, så kan det godt være, man kan finde et perfekt sted i morgen hos en ny vært, eller en vært som netop har åbnet sin kalender på ny, siger hun.

Fakta: Tips til booking af overnatninger.

De billigste hotelværelser i Storbritannien fås mellem 4-5 uger inden. I Tyskland er reglen 3-4 uger inden. I Frankrig er det blot 2-5 uger inden. I Italien er det 3-6 uger inden og i Spanien er det 4-7 uger inden.

Undersøgelsen er baseret på indsamlet data i perioden 2013-14.

Hos Airbnb er prisen nogenlunde fast, da den fastsættes af de private udlejere.

Udbuddet af sovemuligheder svinder ind, jo tættere man kommer på rejsedatoen.

Har man is i maven, kan man vente, da der hele tiden dukker nye lejligheder op eller man kan får sidste-minuts tilbud.

Kilde: Trivago og Airbnb.

 

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.