Tirsdagsklub indstillet til pris

Seniorer mødes til motion og fællesskab

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der dyrkes mange former for spil.

Thorup/Klim Ungdoms- og Gymnastikforeninger har indstillet Tirsdagsklubben til Danskernes Idrætspris. Den præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, og prisen har fokus på foreningsidrætten i Danmark. Prisen gives til det projekt, aktivitet eller initiativ, der på inspirerende vis, er med til at styrke, udvikle eller nytænke foreningsidrætten i Danmark.

Tirsdagsklubben i Klim, som er en del af Thorup Klim Ungdoms- og Gymnastikforeninger, er for seniorer, der gerne vil dyrke sjov motion og hygge sig sammen. De mødes hver tirsdag fra 9-11 i Thorup Klim Hallen, og der er godt 80 aktive. Man starter med 45 minutters gymnastik, hvor instruktøren sørger for varieret musik samt, at hele kroppen bliver rørt. Øvelserne består blandt andet af styrketræning/elastikbånd, smidighedsøvelser, rytme, stolegymnastik, yoga og bækkenbundsøvelser. I de efterfølgende 45 minutter er der forskellige aktiviteter fx hockey, petanque, curling, pilates mv. Alle træningerne sluttes af med samvær, kaffe, rundstykker og sang.

- Vi mener, at dette initiativ er en vigtig del af foreningsidrætten og dermed også af vores forening. Vi er beliggende det man vil kalde langt ude på landet, men har gennem mange år fået bygget Tirsdagsklubben op, så den nu er ved at blive så eftertragtet, at der kommer deltagere, som har over 30 kilometer til Klim, siger Pia Rasmussen, formand for gymnastikforeningen.

- Initiativet skaber et godt fællesskab og sørger for at holde seniorerne i gang. Aldersmæssigt svinger de fra 50´erne og langt op. Tirsdagsklubben er en del af Thorup Klim Ungdoms- og Gymnastikforening, og det at vi har mange ældre betyder, at når vi afholder arrangementer, så er de friske på at springe til og give en hånd med, siger hun.

Tirsdagsklubben har formået at etablere et hold, som økonomisk nærmest hviler i sig selv.

- Uanset om de vinder prisen eller ikke, så håber vi, at DGI og andre vil bemærke den aktivitet, som kører hos os og hjælpe med at få den udbredt til andre foreninger, så der er flere, der kan få gavn af konceptet, siger Pia Rasmussen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.