Titusinder demonstrerer mod film i Nigeria

Spændinger tager til i det religiøst splittede Nigeria med lige mange kristne og muslimer

Også i Nigeria er der uro og demonstrationer på grund af filmen ”Innocence of Muslims”. Billedet her er fra Tyrkiet. Foto: Scanpix

Også i Nigeria er der uro og demonstrationer på grund af filmen ”Innocence of Muslims”. Billedet her er fra Tyrkiet. Foto: Scanpix

NIGERIA:Titusindvis af mennesker demonstrerede lørdag i Nigerias næststørste by, Kano, mod den anti-muslimske film "Innocence of Muslims."

Demonstrationsoptoget var flere kilometer langt i den nigerianske storby, der mange gange er blevet rystet af spændinger og vold mellem muslimer og kristne.
- "Død over Amerika. Død over Israel," råbte deltagerne i demonstrationen, der var organiseret af "Nigerias Islamiske Bevægelse."
- Vi er her for at udtrykke vores vrede og modstand mod denne blasfemiske film, siger Muhammed Turi, som var en af lederne af protestaktionen.
Der har været voldelige sammenstød flere steder i det religiøst splittede Nigeria, som har 160 millioner indbyggere. Omkring halvdelen er kristne, der overvejende bor i syd, mens den anden halvdele er muslimer, som overvejende bor i nord.
Den islamiske gruppe Boko Haram, der vil gøre Nigeria til en islamisk stat, har stået bag mange drab og angreb på kirker i det seneste år. Boko Haram har i stigende grad ramt civile mål.
I januar tog gruppen skylden for angreb i Kano. Da blev omkring 185 mennesker dræbt ved en række koordinerede angreb.
I juni blev 15 mennesker dræbt og 40 såret, da en selvmordsbomber kørte en bil lastet med sprængstof mod en kirke i det nordøstlige Nigeria.
/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.