Politik

Titusinder går på gaden i Nicaragua i protest mod præsidenten

Demonstranterne kræver, at Daniel Ortega går af i kølvandet på uroligheder, der har efterladt mange dræbte.

Titusindvis af demonstranter i Nicaragua kræver retfærdighed for dræbte studerende og forlanger, at præsident Daniel Ortega går af. Foto: Reuters/Oswaldo Rivas

Titusindvis af demonstranter i Nicaragua kræver retfærdighed for dræbte studerende og forlanger, at præsident Daniel Ortega går af. Foto: Reuters/Oswaldo Rivas

Ledt an af studerende gik titusinder af demonstranter på gaden i Nicaragua onsdag i protest mod regeringen.


Demonstranterne kræver retfærdighed for dræbte studerende og forlanger, at præsident Daniel Ortega går af, skriver nyhedsbureauet AFP.

- De var studerende, ikke kriminelle, blev der råbt med henvisning til personer, der blev dræbt i uroligheder, som brød ud i Nicaragua 18. april.

Urolighederne skyldes upopulære politiske reformer, og siden midten af april er adskillige mennesker meldt dræbt i optøjer og protester.

Meldingen om dræbte fik i slutningen af april præsident Ortega til at trække omstridte planer om en pensionsreform tilbage. Men protesterne mod ham er fortsat.

- De skal gå af, lød det fra demonstranterne, der henviser til Ortega og hans hustru, vicepræsident Rosario Murillo.

- Tyve og mordere, lød det videre.

En ikkestatslig rettighedsgruppe har tidligere oplyst ifølge nyhedsbureauet AP, at 63 mennesker er dræbt i urolighederne, mens mindst 15 andre savnes.

Oplysningen er ikke bekræftet fra officielt hold.

Det seneste dødstal fra myndighederne lyder på 12.

Nicaraguas regering har nedsat en kommission, der skal undersøge dødsfaldene, men studerende og rettighedsgrupper har sat spørgsmålstegn ved dens upartiskhed og kræver i stedet en uafhængig undersøgelse.

Urolighederne har kastet Daniel Ortega ud i en af hans største politiske kriser, efter at han senest kom til magten for 11 år siden.

Ortega var præsident i Nicaragua fra 1985 til 1990 og blev valgt til posten igen i 2007.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst