Færre gæster brugte flere penge i Tivoli i 2017

Forlystelsesparken havde i 2017 det bedste resultat nogensinde med et overskud på 100 millioner kroner.

Den gamle rutsjebane i Tivoli blev restaureres i anledningen af banens 100 års jubilæum i 2014. I 2017 var Tivolis regnskab det bedste i historien. Foto: Scanpix/Jonas Skovbjerg Fogh

Den gamle rutsjebane i Tivoli blev restaureres i anledningen af banens 100 års jubilæum i 2014. I 2017 var Tivolis regnskab det bedste i historien. Foto: Scanpix/Jonas Skovbjerg Fogh

Selv om 2017 bød på usædvanlig dårligt vejr, hvor færre gæster lagde vejen forbi Tivoli, så sikrede forlystelsesparken sig det bedste resultat nogensinde.

De besøgende brugte nemlig flere penge i parken, og også de aktiviteter, som ikke er direkte afhængige af gæstetallet i parken for eksempel Tivoli Hotel, gav en højere indtjening.

Det fremgår af selskabets årsregnskab, der er fremlagt fredag formiddag.

Overskuddet før skat var 100,5 millioner kroner. Det er fire procent højere end året før.

Resultatet glæder administrerende direktør Lars Liebst.

- Det rapporterede resultat er det bedste i Tivolis historie. Resultatet skal ovenikøbet ses i lyset af, et usædvanligt dårligt vejr gennem hele året.

- Resultatet for 2017 er tilfredsstillende, særligt taget det udfordrende vejr i betragtning. Det viser, at Tivolis strategi om at være en helårsvirksomhed, der er mindre afhængig af vejret, er lykkedes, siger han i en pressemeddelelse.

4,4 millioner gæster besøgte Tivoli i 2017. Det er et fald på seks procent fra året før. Det var primært i sommermånederne, at færre besøgte parken.

Bestyrelsesformand Jørgen Tandrup noterer i regnskabet, at vejret ikke var "ideelt for en attraktion med mange udendørsaktiviteter".

En del af spændingen var allerede inden offentliggørelsen af regnskabet taget ud af begivenheden.

Allerede i januar opjusterede parken nemlig sine forventninger til årets resultat - fra 80-90 millioner kroner til niveauet 100 millioner kroner.

Tivoli forventer at opnå et højere resultat - i intervallet 100-110 millioner kroner - næste år. Det skyldes blandt andet opførelsen af Tivoli Hjørnet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.