Danmark

Tivoli satser tocifret millionbeløb på Tycho Brahe

Tivoli satser stort på sin 170 års fødselsdag i år. Tycho Brahe og en flydende scene er de nye trækplastre.

Tivoli satser tocifret millionbeløb på Tycho Brahe

Tycho Brahe-inspirerede forlystelser, underholdning hver dag, fyrværkeri hver lørdag og en ny scene med ungdomsmusik midt i et springvand.

Det er ifølge Tivolis administrerende direktør, Lars Liebst, noget af det, der er i vente i den kommende sæson, der starter på torsdag, 11. april.

- Vi ligger rigtigt pænt i antallet af solgte sæsonkort i forhold til sidste år på samme tid, siger han.

Sæsonen, der markerer Tivolis 170 års fødselsdag, bliver en satsning af de større, hvor især det Tycho Brahe-inspirerede hjørne på samlet 1200 kvadratmeter skal agere nyt trækplaster.

- Det er en mellemstor, tocifret millioninvestering, hvor vi har inddraget et nyt område, der tidligere blev brugt til administration, siger Lars Liebst til Ritzau.

Det nye område er dedikeret den legendariske danske astronoms forskning, og bygningerne er bygget i 0,75 størrelse skala. Der er tre nye forlystelser, hvor Aquila er den største og vildeste.

- Vi har hævet en forlystelse i halvanden etages højde. Og det var det forløsende ord, da vi kom på det. Det giver plads til det hele, det bliver flot, og det er synligt ude fra indgangen ved Hovedbanegården, siger direktøren.

På underholdningsfronten vil Den Gamle Have i hjertet af København blandt andet starte et nyt projekt, Pop up Torsdag, der skal trække det yngre segment til koncerter om torsdagen.

- Det er jo en kundegruppe, som - hvis de får nogle gode oplevelser i Tivoli i teenageårene - står foran et helt livsspænds forhold til Haven. Og det vil jo være fantastisk, siger Lars Liebst.

Initiativet er drevet af en ny scene, der kommer til at stå midt i et springvand foran Plænen, og både kunstnervalget og tidspunktet er tilpasset teenage-segmentet.

Den første koncert bliver til åbningen på torsdag klokken 19, hvor Johnson spiller på den nye scene.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.