Tjek dit kørekort: Må du køre med campingvognen i Tyskland?

Fra midnat natten til søndag indfører tyskerne strengere regler for, hvornår man skal have et trailerkort

Aabybro Camping ¬  ¬ Danmarks største campingvogn - en Kabe på 10 meter.Foto Lars Pauli <i>Pressefotograf Lars Pauli</i>

Aabybro Camping ¬ ¬ Danmarks største campingvogn - en Kabe på 10 meter.Foto Lars Pauli Pressefotograf Lars Pauli

INDLAND:Går turen sydover med campingvognen på slæb i ferien, så er det en god idé at kontrollere sit kørekort.

Fra midnat natten til søndag indfører Tyskland nemlig nye regler for, hvornår man skal have et trailerkørekort (kategori B/E), og de regler kan fange en del danskere. Det skriver fyens.dk

Fremover kan man kun slæbe campingvognen med et almindeligt kørekort i Tyskland, hvis to krav er opfyldt: Vogntogets samlede totalvægt (altså bilens og campingvognens totalvægte lagt sammen) må ikke være højere end 3500 kilo, og desuden må campingvogns totalvægt ikke være højere end bilens egenvægt plus 50 kilo. Hvis et af de to krav ikke er opfyldt, så klapper fælden og man skal have et B/E-kort i Tyskland.

Koblingsvægten

Den regel, eller rettere undtagelse fra en anden regel, der kan fange danskerne (medmindre du har taget dit B-kørekort 1. maj 2009 eller senere, så gælder den nemlig ikke), er en dansk regel om, at hvis bilens højest tilladte koblingsvægt - altså hvor meget bilen højst må trække - er lig med (eller mindre end) bilens egenvægt plus 50 kilo, så er det ligegyldigt, hvor stor campingvognens totalvægt er.

En del danskere har brugt koblingsvægtsreglen til at få skrevet bilens højeste koblingsvægtsvægt ned til det magiske tal (bilens egenvægt plus 50 kilo), fordi man på den måde undgår problemet med B/E-kort, lige meget hvad man spænder efter bilen.

Men påhængsvægtsreglen slår tyskerne nu en streg over, og hvis man bliver stoppet, så får man ikke lov til at køre videre, før man har betalt bøden kontant og forholdet er bragt i orden. Det sidste kan vel i praksis ikke lade sig gøre - og bliver man stoppet 400 kilometer syd for grænsen, så har man et gedigent problem.

Nye regler på vej herhjemme

Man finder bilens egenvægt på registreringsattesten - har man en af de gamle grønne, så fremgår det direkte af attesten. Har man en af de nye blå registreringsattester, der skal man finde tallet ”køreklar vægt” og trække 125 kilo fra, for at få bilens egenvægt.

Alt peger i øvrigt på, at der fra midten af februar 2013 bliver indført nye regler for trailerkort herhjemme: Hvis trailerens totalvægt er over 750 kilo, så vil det blive et krav, at man har et B/E-kort.
Reglerne for B/E-kort gælder i øvrigt kun, hvis campingvognens totalvægt er højere end 750 kilo. Man må altid trække en trailer med en totalvægt på op til 750 kilo på et almindeligt B-kort; men man må selvfølgelig ikke trække en trailer, der er tungere end der står på bilens registreringsattest, at den må trække for trailere med henholdsvis uden bremser.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.