Tjek forsikringen, hvis dine ting ”flytter”

Når du eksempelvis lejer et lagerrum, så vær opmærksom på, at forsikringen ikke dækker helt som derhjemme.

Opbevarer du ting hos naboer eller venner, er det ikke sikkert, at de er dækket af din forsikring i tilfælde af eksempelvis oversvømmelse eller brand. Arkivfoto: Katrine Emilie Andersen/Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Opbevarer du ting hos naboer eller venner, er det ikke sikkert, at de er dækket af din forsikring i tilfælde af eksempelvis oversvømmelse eller brand. Arkivfoto: Katrine Emilie Andersen/Scanpix Scanpix Denmark

HELE LANDET: Det kan være nogle møbler, noget værktøj, skiudstyret eller noget helt fjerde. Men er det værdifulde ting, er der grund til at være ekstra opmærksom på forsikringen.

- Når du opbevarer dine ting midlertidigt hos venner og bekendte, dækker din forsikring som derhjemme i op til 12 måneder,” fortæller Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikringsoplysningen i en pressemeddelelse. Hvis det drejer sig om mere end 12 måneder, så skal du lave en aftale med dit forsikringsselskab om det.

Opmagasinering hos firma

Hvis du opmagasinerer dine ting hos et flyttefirma, et lagerhotel eller lignende, er der begrænsninger i dækningen.

”Der kan være forskel fra selskab til selskab, så mit råd til forbrugerne er, at de bør tjekke, hvordan deres forsikring konkret dækker i forbindelse med opmagasinering,” siger Anja Lintrup Sørensen.

Hun fortæller, at det typiske er, at:

· Tyveri fra uaflåste rum ikke er dækket.

· Dækningen højst gælder i 12 måneder.

· Opbevaringsstedet eller firmaet skal være godkendt af forsikringsselskabet.

· Ikke alle ting er dækket.

· Erstatningsbeløbet kan være begrænset.

- Nogle opmagasineringsfirmaer tilbyder en forsikring. Husk at tjekke, hvordan den dækker, og om du i virkeligheden allerede er dækket af din egen forsikring, siger Anja Lintrup Sørensen.

/BLM/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.