Tjek luftforurening på Google Maps

Google har søsat et projekt, der kan måle luftforurening live

Industrial plant spewing out fumes from three chimneys

Industrial plant spewing out fumes from three chimneys

USA:De fleste har nok prøvet at tjekke Google Maps, når de skal finde vej. Men snart kan man også bruge korttjenesten til at tjekke luftforurening i byerne. Det skriver amerikanske New Scientist.

Google har nemlig indgået et samarbejde med firmaet Aclima og de amerikanske miljømyndigheder om at installere nye sensorer på deres Street View-biler, så de også kan måle luftforurening.

Det er især gode nyheder for mennesker med astma eller andre luftvejsproblemer. Luftforurening anslås i øvrigt at koste 3,3 millioner menneskeliv om året.

Normalt bliver luften analyseret af mere stationære måleinstrumenter, i New York er der for eksempel 17 målestationer rundt omkring i byen, men de tager sjældent højde for ting som vind, luftfugtighed og trafik. Det gør de nye mobile sensorer. Derfor vil app’ens brugere kunne få opdateringer i ’real time’, der fortæller dem om luften i deres område - og om det ændrer sig. Læger vil også kunne bruge data fra målingerne til at sammenligne mængden af luftforurening med eksempelvis astma-anfald eller hospitalsindlæggelser.

Google og Aclimas luftmålerprojekt forventes at gå i luften i San Francisco i starten af næste år, hvorefter det spreder sig til andre amerikanske storbyer i løbet af året.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.