Tjek nu dækkene

Over 10.000 bilister fik en hilsen i forruden med besked om slidbanedybden på deres dæk. Hvert sjette sæt bør udskiftes.

Over 10.000 bilister fik en hilsen i forruden med besked om slidbanedybden på deres dæk. Hvert sjette sæt bør udskiftes.

Over 16 procent af Nordjyllands personbiler kører på dæk, der med en mønsterdybde under 3 mm er så nedslidte, at de navnlig i vintervejret vil udgøre en betydelig sikkerhedsrisiko – og knap en femtedel af disse biler kører decideret ulovligt med en mønsterdybde på under 1,6 mm.

Det viser den undersøgelse, som dæk- og autoservicekæden Euromaster foretog i efterårsferien ved Bilka i Aalborg.
– Præcis lige så mange som sidste år kører på nedslidte dæk. Når mange samtidig undlader at få vinterdækkene på eller skifter for sent, får det konsekvenser for trafiksikkerheden, og der sker desuden en lang række fastkørsler og lignende, som kunne være undgået, vurderer centerleder Torben Madsen fra Euromaster, der havde forventet en noget lavere andel af nedslidte dæk i år end i 2011.
– Det var tredje gang, vi gennemførte dækmønstermålingen, som i år omfattede godt 10.000 biler; og sidste år var antallet af dårlige dæk reduceret med en tredjedel i forhold til 2010.
- Da branchen siden sidste år har sat yderligere fokus på at informere om risikoen ved nedslidte dæk, er det overraskende, at antallet ikke er fortsat med at falde.
Hos Rådet for Større Dæksikkerhed, der står bag anbefalingen om mindst 3 mm dækmønster, er konsulent Arne Hansen enig.
– Der er fortsat for mange slidte dæk i brug, og det er bestemt muligt at nedbringe deres antal. Vores undersøgelser viser, at den især er gal hos de unge bilister. Der ligger altså et stort potentiale i også at forklare denne gruppe, at slidte dæk griber dårligere fat i sne samt nedsætter styre- og bremseevnen, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.