Tjek på 2000 ældre bygninger

Feltarbejde i tidligere Sindal Kommune til at vurdere om boliger og udhuse stadig er bevaringsværdige

Flere hele gader i Sindal by har siden 1991 været registreret som bevaringsværdige - bl.a. Møllevænget. Foto: Hans Ravn <i>Hans Ravn</i>

Flere hele gader i Sindal by har siden 1991 været registreret som bevaringsværdige - bl.a. Møllevænget. Foto: Hans Ravn Hans Ravn

SINDAL:Over 2000 bygninger i gl. Sindal Kommune blev for 21 år siden registreret som bevaringsværdige, og i de næste måneder får de fleste af dem et check på, om de fortsat er det. Hjørring Kommune har ansat to studerende, som på mandag starter arbejdet med at kigge på bygninger, tage nye foto og vurdere deres nuværende tilstand.

- Missionen er at vores kommuneplan får et mere ensartet indhold af bevaringsværdige bygninger. Udgangspunktet i de fire gamle kommuner har været vidt forskellig i forhold til at registre, og det er meget iøjnefaldende at Sindal er nærmest en stor brun plet på kortet over registrerede bygninger. Nogle er siden gået i forfald og andre er moderniseret på en måde, der forringer værdien, siger planlægger Peter Norskov, Plan og Udvikling.
Det er et stigende antal nedrivningssager på forfaldne bevaringsværdige huse, som er årsag til nyvurderingen af hvilke bygninger, der skal kaldes bevaringsværdige i Kommuneplan 2013.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.