Udland

Tjekkisk politi stopper varevogn med 31 flygtninge

Fire familier fra Irak sad i en overfyldt varevogn med kurs mod Tyskland, som tjekkisk politi stoppede.

Tjekkisk politi har reddet 31 irakiske flygtninge ud af en overfyldt varevogn vest for byen Plzen i Tjekkiet. Bilen var på vej mod Tyskland, oplyser tjekkisk politi ifølge nyhedsbureauet dpa.

Irakerne havde ikke gyldige dokumenter og blev taget med på en politistation i nærheden, siger tjekkiske myndigheder.

Chaufføren blev anholdt på baggrund af mistanke om menneskesmugling.

Hændelsen er ikke enestående. I april fandt politiet i samme region en overfyldt varevogn med 26 mennesker med afghansk baggrund.

I forrige uge opdagede makedonsk politi 96 mennesker fra Syrien, Afghanistan, Iran og Pakistan i en lastbil ved byen Gevgelija nord for grænsen til Grækenland.

Lastbilen stod parkeret ved en hovedvej, og der var ingen chauffør til stede.

Menneskesmugling over grænserne på Balkan er øget i takt med, at landene i regionen i marts lukkede grænserne for de mange flygtninge og migranter, der kommer fra Mellemøsten, Nordafrika og Asien.

I slutningen af maj gik græsk politi i gang med at rydde en flygtningelejr ved Idomeni i det nordlige Grækenland, hvor tusindvis af mennesker i månedsvis havde opholdt sig i håb om, at grænsen ville blive åbnet igen.

Mange af dem, der boede i Idomeni-lejren, er nu indkvarteret i almindelige flygtningelejre, hvor det er meningen, at de skal have deres asylansøgninger behandlet, og eventuelt sendes videre til andre europæiske lande.

Men indtil videre er meget få ansøgninger blevet behandlet.

/ritzau/NTB

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.