Tjenestemænd: Det er som at gå rundt i en spøgelsesby

De få tjenestemænd, der er på skolerne under lockouten, skal være heldige for at se en elev eller anden lærer.

Tjenestemænd: Det er som at gå rundt i en spøgelsesby

Gabende tomme skolegårde og næsten ingen lærere og elever. Sådan ser mange skoler ud landet over, nu hvor lockouten af lærerne for alvor er trådt i kraft tirsdag.

Normalt kan skoler minde om myretuer, hvor hundredvis af børn modtager undervisning og leger i skolegården i frikvartererne, men for de få tjenestemænd, som skal passe deres arbejde som normalt under konflikten, er skolerne blevet til spøgelsesbyer.

- Det er meget specielt at være på arbejde. Man går rundt i en spøgelsesby, hvor der næsten ikke er nogle elever eller lærere. Det er en meget mærkværdig situation at stå i, siger Kurt Dreier, tjenestemandsansat lærer på Uddannelsescenter Nygård i Brøndby.

Han er en af fem tjenestemænd på 10. klasseskolen og beskriver, at man skal være heldig for at se et andet menneske på skolen.

- Man skal være heldig, hvis man får øje på en elev. Og en lærer, siger Kurt Dreier og tilføjer:

- Da jeg kom i skole i morges, var det dybt mærkeligt. Der holdt nærmest ikke en bil på parkeringspladsen, hvor der plejer at være fyldt. I skolegården var der ingen elever, og der er ikke det liv på gangene, som der plejer at være. Det er virkelig spøgelsesagtigt.

Samme billede tegner andre tjenestemænd også.

På Kildevældsskolen på Østerbro i København er der 16 tjenestemænd på arbejde tirsdag, mens cirka 65 lærere er lockoutet. Og det kan mærkes. På en etage er der kun én klasse, som får undervisning, og skolen virker nærmest lukket ned.

- Det er en hel spøgelsesbygning, vi skal op i nu, siger Dorte Engelbrecht Sørensen, der er tjenestemandsansat lærer på Kildevældsskolen, før hun går ind af skoleporten for at undervise sin klasse i fransk.

Hun peger samtidig på, at hun gerne ville stå sammen med sine kolleger i deres kamp.

- Jeg vil hellere stå hernede og være solidarisk med mine kolleger. Jeg føler mig lidt som en skruebrækker, selvom jeg jo skal være her. Så det er underligt, siger Dorte Engelbrecht Sørensen.

Det kan Kurt Dreier tale med om.

- Man føler, at man bør være sammen med de andre lærere i den arbejdskamp, det jo er, men det kan man ikke. Man skal selvfølgelig overholde sine forpligtelser, men det er dybt underligt, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.