To ældre kvinder omkommet i plejehjemsbrand

Brand i plejecenter på Djursland har kostet to livet. Tre andre er kommet til skade - heraf en alvorligt

To ældre kvinder har mistet livet ved kraftig brand i Plejecenter Farsøhthus i Allingåbro. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

To ældre kvinder har mistet livet ved kraftig brand i Plejecenter Farsøhthus i Allingåbro. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

ALLINGÅBRO:En voldsom brand i Plejecenter Farsøhthus i Allingåbro på Djursland har fredag aften kostet to ældre kvinder livet.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Tre andre er kommet til skade. En 95-årig kvinde er kommet alvorligt til skade og er fløjet til Aarhus i helikopter. Politiet kan ikke sige mere om hendes tilstand.

Desuden er to kvinder på 87 og 89 år bragt til skadestuen med røgforgiftning.

De to omkomne opholdt sig begge på deres værelser, da branden brød ud.

Der er tale om to kvinder på 91 og 93 år. Deres pårørende er underrettet.

Østjyllands Politi fik anmeldelsen om branden klokken 17.36. Da politi og brandvæsen kom til stedet, var der ild i flere lejligheder, og både en helikopter og flere ambulancer blev sendt til plejehjemmet.

Branden er under kontrol, og umiddelbart tyder det på, at der ikke er flere tilskadekomne, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Beredskabsdirektør for Beredskab og Sikkerhed i Randers, Favrskov og Djursland Kasper Sønderdahl oplyste tidligere fredag aften, at fire boliger var berørt af branden.

Politiets teknikere skal i de kommende dage undersøge brandstedet nærmere for at finde en brandårsag. Efter de foreløbige undersøgelser, slår politiet dog allerede fredag aften fast, at der ikke ligger en kriminel handling bag.

I forbindelse med branden er der oprettet et telefonnummer, som pårørende kan ringe på. Det er 2974 3585. Desuden er der oprettet et pårørendecenter ved plejehjemmet, og flere krisepsykologer er tilkaldt.

Plejecenter Farsøhthus åbnede, ifølge sin hjemmeside, i 1966 som Allingåbro Plejehjem.

Den 1. april 1997 købte daværende Rougsø Kommune plejehjemmet og plejecenteret skiftede nu navn til Plejecenter Farsøhthus. Plejecenteret har 53 boliger fordelt på fem afdelinger, fremgår det af hjemmesiden.

/ritzau/