Nordjylland

To af tre tog kom ikke til tiden

DSB-pendlere mellem Aalborg og Aarhus får næsten halvdelen af betalingen for oktober retur

Arkivfoto: Claus Søndberg

Arkivfoto: Claus Søndberg

NORDJYLLAND:I oktober kørte kun hvert tredje af togene mellem Aalborg og Aarhus til tiden - hvilket i denne forbindelse vil sige, at det var mindre end tre minutter forsinket.

- Jeg kan ikke mindes, vi tidligere har haft en så dårlig rettighed på en strækning, og vi er meget kede af, at så mange passagerer har måttet leve med forsinkelser. Det er helt uacceptabelt, siger DSB’s informationschef, Tony Bispeskov.

Målet er, at mindst 81,3 pct. af togene skal køre til tiden eller maksimalt være tre minutter forsinket. I oktober under ét var rettigheden mellem Aalborg og Aarhus 36,3 pct. Særlig galt var det i morgenmyldretiden - mellem kl. seks og ni. Her nåede kun 21,3 pct. af togene frem med under tre minutters forsinkelse.

Forsinkelsen var typisk 10-15 minutter.

- Banedanmark har fundet en del steder på den nordgående strækning, hvor svellerne skal skiftes ud. Indtil det sker, må hastigheden sænkes på disse strækninger. Samtidig har løvfald øget problemet, siger Tony Bispeskov.

Pendlere, der tilmelder sig DSB’s rejsetidsgaranti, får automatisk refunderet en del af prisen på for eksempel månedskortet. DSB refunderer forskellen mellem måltallet og det opnåede tal, hvilket i oktober betyder, at 45 pct. af prisen tilbagebetales.

Banedanmark arbejder fortsat på at reparere svellerne. Der er stadig forsinkelser, men ifølge Tony Bispeskov har Banedanmark garanteret, at fra midten af december er det slut med disse problemer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.