Udland

To amerikanere fundet døde i Perus bjerge

En helikopter spottede lørdag ligene af savnede amerikanske bjergbestigere, som har været væk i over to uger.

To amerikanere fundet døde i Perus bjerge

Ligene af to amerikanske bjergbestigere blev lørdag fundet højt oppe i Andesbjergene i Peru nord for landets hovedstad, Lima. Det rapporterer lokale medier.

32-årige Ben Horne og 29-årige Gil Weiss begyndte deres vandretur i bjergene 11. juli, men blev meldt savnet, da de efter flere dage endnu ikke var vendt hjem.

Torsdag blev bjergbestigernes telt opdaget i lidt over fem kilometers højde, og lørdag spottede en helikopter ligene af amerikanerne.

De er angiveligt blevet dræbt efter et fald fra en tinde på Mount Palcaraju, som rager 6100 meter op i skyerne. På grund af farligt vejr er ligene endnu ikke blevet hentet fra Andesbjergene.

Flere klatrere har de seneste uger mistet livet på forskellige tinder rundt i verden.

For to uger siden døde en ung spanier og en anden kvindelig bjergbestiger tæt ved Mont Blanc i Alperne. Begge var frosset ihjel i 4400 meters højde på grænsen mellem den italienske og franske side af bjerget.

Dødsulykken kom blot få dage efter, at en lavine dræbte ni udenlandske bjergbestigere på Mont Maudit i Mont Blanc-regionen. Her døde tre briter, tre tyskere, to spaniere og en schweizer.

Ni andre bjergbestigere, heriblandt en dansker, blev lettere kvæstet og behandlet på et lokalt sygehus. En anden dansker slap uskadt.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.