To betjente og en civil ramt af skud på Christiania

Den ene betjent er ramt i hovedet, den anden i benet efter skyderi på Christiania, oplyser politiet.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

CHRISTIANIA 3 Foto: Free/Frederik Hagemann

Tre personer inklusiv to betjente er onsdag aften blevet ramt af skud på Christiania. Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

- To betjente ramt af skud på Christiania. En i benet. En i hovedet. Vi anmoder kraftigt om at holde sig væk, skriver politiet i et opslag på Twitter.

- En civil er også ramt, skriver Københavns Politi i et efterfølgende tweet.

Den civile er ramt i låret. Ifølge politiet var det ikke af politiets kugler.

- Den civile borger er af udenlandsk herkomst. Han er i kontakt med politiet og har oplyst, at han ikke har pårørende i Danmark, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Politiet oplyser desuden, at folk anmodes om at holde sig fra området. I et efterfølgende opslag på Twitter oplyser politiet, at skudepisoden er sket i forbindelse med rutinemæssigt arbejde på Christiania.

TV2 citerer politidirektør i Københavns Politi Thorkild Fogde for, at de to betjente natten til torsdag er på operationsbordet. De to betjentes pårørende er underrettet.

Ifølge en Ritzau-journalist er der afspærret på begge sider af Christiania og et massivt opbud af politifolk.

Både Torvegade og Christianshavns Station er for en sjælden gangs skyld mennesketom, fortæller han. Der er både et stort opbud af uniformerede og civile betjente flere steder i området.

TV2 og Ekstra Bladet oplyser, at politiet er massivt til stede og har spærret al ind- og udgang fra Christiania. Betjentene i området er angiveligt bevæbnet med maskinpistoler.

TV2 beretter, at anonyme kilder oplyser til dem, at politiets afsøgning af området indikerer, at man kender identiteten på gerningsmanden.

- Vi er massivt til stede omkring Christiania. Vi skal have fat på en gerningsmand, skriver Københavns Politi på Twitter.

Episoden er ifølge tv-stationens oplysninger sket på det, der hedder Fredens Ark.

Et anonymt vidne fortæller til Ekstra Bladet, at hun hørte mindst otte-ni skud. Da hun efterfølgende kiggede ud af sit vindue, så hun kampklædte betjente.

Avisen beretter også om et massivt opbud af betjente på stedet.

På tv-billeder fra stedet kan man se, at også Københavns Beredskab og brandvæsnet kører til stedet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.