Fire dræbt i eksplosioner ved nytårsfest i Afghanistan

Guvernøren i Helmand-provinsen er blandt de sårede, efter to eksplosioner gik af på et stadion.

LASHKAR GAH: Mindst fire mennesker er dræbt og 31 såret i et dobbelt bombeangreb på et stadion i Helmand-provinsen i det sydlige Afghanistan.

Det oplyser sikkerheds- og hospitalskilder.

Taliban har taget skylden for angrebet, skriver en talsmand for bevægelsen på Twitter.

De to eksplosioner indtraf under et offentligt arrangement i forbindelse med det afghanske nytår, som bliver fejret over flere dage.

Blandt de sårede er provinsens guvernør, Mohammad Yasin Khan. Han blev væltet omkuld af den ene eksplosion, inden han hastigt blev bragt væk fra stedet, oplyser en talsmand for guvernøren.

Khan er sluppet med nogle skrammer, tilføjer talsmanden.

Tilsyneladende var eksplosionerne forårsaget af sprængstof, der var placeret på det stadion, hvor nytårsfestlighederne fandt sted.

Omkring tusind mennesker var samlet på stedet.

På en videooptagelse kan der høres skud før og efter en af eksplosionerne. Det får folk til at flygte i panik. Men et øjenvidne fortæller, at skuddene kom fra sikkerhedsfolk på stedet.

- Der var kaos, og folk løb. Sikkerhedsvagterne bad dem forsøge at være rolige, og så kom den anden eksplosion, fortæller øjenvidnet, der blot kalder sig Najibullah.

Afghanistan tog hul på fejringen af det nye år torsdag. Den dag dræbte eksplosioner i hovedstaden, Kabul, seks mennesker og sårede 23. Islamisk Stat har taget skylden for de angreb.

Nytåret bliver fejret over det meste af Afghanistan. Men de mest yderliggående islamistiske grupper mener, at fejringerne er i strid med islam.

Helmand-provinsen - hvor der tidligere var danske soldater indsat - er et af de områder i Afghanistan, hvor oprørsgrupper har størst kontrol og indflydelse.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.