To drenge er fængslet for brandstiftelse

De er også sigtet for tyveri og røveri, som skulle være begået med en tredje dreng, der også er fængslet.

To drenge er fængslet for brandstiftelse

To drenge fra Albertslund vest for København er i et lukket grundlovsforhør blevet fængslet i fire uger, sigtet for brandstiftelse.

De to drenge på 15 og 17 år er sigtet for at have sat ild til en affaldscontainer i Stjernens Kvarter i Albertslund mandag aften, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Desuden er en 16-årig dreng blevet fængslet i fire uger, sigtet for et groft tyveri, som han ifølge sigtelsen begik sammen med den 17-årige og et røveri, som han ifølge politiet begik sammen med den 15-årige.

Politiet har tidligere forsøgt at få den ældste af drengene varetægtsfængslet for at have sat ild til affaldscontainere i Albertslund den 25. februar og den 17. marts, mens den yngste i forvejen var sigtet for en containerbrand den 12. februar.

Tyveriet, som den 16-årige og den 17-årige sigtes for, gik ud over en kvinde i Vognporten 1. marts.

Røveriet gik ud over Aldi i Albertslund, hvor røvere 22. februar truede personalet med en kniv og en strømpistol.

Foruden de tre fængslede tilbageholdt politiet tirsdag morgen en 14-årig dreng, der mistænkes for at have været med til den påsatte brand i Stjernens Kvarter mandag aften.

Da han er under den kriminelle lavalder, er hans sag overgivet til de sociale myndigheder.

Siden september har politiet registreret 123 påsatte brande i området. Brandene er især gået ud over affaldscontainere, og politiets efterforskningen skal nu vise, om de fængslede kan sættes i forbindelse med flere af dem.

- Der er tale om alvorlige forbrydelser med mange års fængsel i strafferammen, og nu efterforsker vi videre på fuld kraft, udtaler vicepolitiinspektør Mikael Storgaard i pressemeddelelsen.

- Vi fastholder vores skærpede patruljering i Albertslund og opfordrer fortsat borgerne til at holde øjne og ører åbne. Man skal ringe til os straks, hvis man ser eller hører noget mistænkeligt, fortsætter han.

Langt de fleste påsatte brande, som området har været plaget af det sidste halve års tid, er gået ud over affaldscontainere og lignende, men den 12. marts om aftenen blev der stukket ild til institutionen "Frihjulet", som brændte ned til grunden.

I den sag sidder en 18-årig mand varetægtsfængslet for brandstiftelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.