Aalborg

To fængslet efter indbrudsbølge

Politiet beslaglagde mange værdier som sølvtøj og smykker

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:To rumænske mænd blev fredag ved et grundlovsforhør varetægtsfængslet fire uger, sigtet for at stå bag en stribe af villaindbrud i området omkring Brønderslev.

De to mænd blev anholdt torsdag aften efter et indbrud i Tylstrup.

- Det er en stor sag, fordi de havde så mange stjålne genstande. Der er tale om rigtig mange indbrud, som vi kan kæde de anholdte sammen med, siger Sune Myrup fra Sektionen for Berigelseskriminalitet ved Nordjyllands Politi.

De anholdte mænd er rumænske statsborgere på henholdsvis 37 år og 38 år.

Anholdelserne blev gennemført i Brønderslev efter at de to rumænske mænd begik indbrud i en villa i Tylstrup og efterfølgende forsøgte at køre fra politiet.

Den ene blev anholdt i nærheden af mændenes køretøj, mens en af politiets hundepatruljer fandt frem til den anden gerningsmand.

Flere anmeldelser

Nordjyllands Politi har i den seneste måned modtaget adskillige anmeldelser om indbrud i villa i byerne Brønderslev, Tylstrup, Vestbjerg og Hjallerup.

I forlængelse af anholdelserne blev der gennemført flere ransagninger, hvorunder politiet har beslaglagt iPads, bærbare computere, smykker, sølvtøj og kontanter, som formodes at stamme fra de nævnte indbrud.

Nordjyllands Politi kan desuden oplyse, at de anholdte ikke har nogen tilknytning til Danmark i øvrigt.

- Nu skal vi have de forurettede fra de nævnte indbrud til at komme og genkende de beslaglagte koster. Og fordi der er så meget, må vi lave en slags setup, hvor alt bliver lagt frem, og så kan folk plukke deres egne ting ud, siger Sune Myrup.

Varetægtsfængslet i fire uger

De to rumænere blev fredag ved retten i Aalborg varetægtsfængslet i fire uger, mens politiet efterforsker indbruddene.

De erkendte sig skyldige i det ene indbrud i Tylstrup, hvor de blev anholdt af politiet, og så er det op til politiet at linke dem til de andre indbrud i bølgen.

I retten kom det desuden frem, at de to mænd har opholdt sig i Danmark siden 18. januar, hvor de har boet på en adresse i Brønderslev. De to mænd kærede ikke fængslingskendelsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.