To fængslet i international svindelsag

Politiet slog til flere steder i Europa i stor svindelsag. To danskere blev fængslet i lukket retsmøde.

To fængslet i international svindelsag

To mænd på 46 og 42 år er i København er blevet fængslet i en sag om svindel for hundreder af millioner af kroner med forbindelse til udlandet.

Ritzau erfarer, at retsmødet er foregået i hemmelighed i dommervagten i København torsdag eftermiddag.

De to mænd er ifølge Ritzaus oplysninger sigtet for at stå bag hvidvask af 160 millioner kroner.

Mændene har før været i søgelyset, når det gælder svindel. I forbindelse med artikler i Ekstra Bladet om svindel med CO2-kvoter er mændene blevet omtalt.

I forbindelse med den aktuelle svindelsag erfarer avisen BT, at de to danskere har forbindelse til en kriminel organisation i Tyskland.

Den samlede svindel i sagen skulle dreje sig om et beløb i omegnen af 900 millioner kroner.

Ifølge bt.dk blev de to danske mænd anholdt tidligt torsdag morgen. Samtidig slog politiet i flere andre lande til med anholdelser i samme sag.

I alt skulle der ifølge bt.dk være anholdt 30 personer i sagen. 19 af dem i Tyskland, hvor politiet skulle have besøgt flere end 100 adresser og firmaer under torsdagens aktion.

Selv om mændene tidligere har været sat i forbindelse med svindel af CO2-kvoter, så er det ikke det, som den aktuelle sag drejer sig om.

Ifølge bt.dk er der angiveligt tale om såkaldte momskarruseller i firmaer, hvor der blandt andet er blevet fusket med salg af computerudstyr og mobiltelefoner.

/ritzau/