Udland

To franske soldater stukket med kniv foran jødisk center

En soldat er såret i armen, en anden er såret i ansigtet, meddeler fransk politi efter angreb i Sydfrankrig.

En politimand indsamler beviser ved overfaldstedet, tirsdag eftermiddag ved det jødiske center i den sydfranske by Nice. Foto: Lionel Cironneau/AP/POLFOTO

En politimand indsamler beviser ved overfaldstedet, tirsdag eftermiddag ved det jødiske center i den sydfranske by Nice. Foto: Lionel Cironneau/AP/POLFOTO

Tre soldater, som stod vagt foran et jødisk center i den sydfranske by Nice, blev tirsdag eftermiddag angrebet af en knivstikker.

To af soldaterne er lettere såret, den ene i armen, den anden i ansigtet. Begge modtog behandling på stedet straks efter angrebet.

Gerningsmanden blev anholdt kort efter episoden, meddeler politiet ifølge det franske medie franceinfo.fr.

Manden blev udvist af Tyrkiet i sidste uge, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

De tre soldater patruljerede foran det jødiske center i Nice som led i en styrket sikkerhedsindsats efter flere angreb i Paris i januar, da i alt 17 blev dræbt.

Siden magasinet Charlie Hebdo 7. januar blev angrebet af to islamister, som dræbte 12 personer, har beredskabet været forhøjet over hele landet.

To dage efter skudmassakren på Charlie Hebdo, tog en anden islamist Amedy Coulibaly flere gidsler i et jødisk supermarked i Paris. Fire blev dræbt.

Præsident François Hollande har efter den episode lovet at bekæmpe en "utålelig", stigende antisemitisme i Frankrig.

En særlig antiterrorgruppe under anklagemyndigheden i Paris har overtaget efterforskningen af knivstikkeriet i Nice, siger en kilde til nyhedsbureauet AFP.

Både en jødisk organisation og en jødisk radiostation holder til i området, hvor angrebet skete.

Borgmesteren i Nice, Christian Estrosi, siger til den franske radiostation Franceinfo, at det ligner et planlagt angreb, og episoden viser et behov for at øge sikkerheden i nogle af byens kvarterer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden